Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi španski kralj bo najprej obiskal papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 06. 2014 / 07:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi španski kralj bo najprej obiskal papeža

Prvo potovanje v tujino bo kralja Felipeja VI. 30. junija popeljalo v Vatikan.

Novega španskega kralja Felipeja VI. bo njegovo prvo potovanje v tujino popeljalo v Vatikan. Kralj bo s soprogo Letizio 30. junija letos v Rimu obiskal papeža Frančiška, so sporočili iz kraljeve palače v Madridu. Julija bo kraljevi par odpotoval še v Maroko in na Portugalsko, septembra pa se bo kralj Felipe udeležil generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku.



Felipe je kot novi španski kralj prisegel minuli četrtek v Madridu. Med preprosto slovesnostjo kronanja so se Španci izrecno odpovedali prisotnosti verskih simbolov. 46-letni kralj je prisegel na ustavo, ne pa »pri Bogu in svetih evangelijih« kot njegov oče. Opazovalci so kljub temu prepričani, da bo kralj Felipe ohranil tesne stike med Cerkvijo in špansko kraljevo hišo.

Na eno izmed prvih potovanj po poroki leta 2004 sta se tedanja prestolonaslednika Felipe in Letizia odpravila v Rim, kjer sta v Vatikanu obiskala papeža Benedikta XVI. in ga prosila za blagoslov na njuni skupni poti. Lani sta se udeležila tudi ustoličenja papeža Frančiška v Vatikanu.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh