Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo šolsko leto v znamenju koronavirusa

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 09. 2021 / 11:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2021 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo šolsko leto v znamenju koronavirusa
Vsem zaposlenim staršem pripada dan plačanega dopusta za spremstvo prvošolčka v šolo. FOTO: Pexels.

Novo šolsko leto v znamenju koronavirusa

Pouk v šoli bo potekal po modelu B ob upoštevanju preventivnih ukrepov.

Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto, ki bo ponovno v znamenju koronavirusa. Šolski prag bo prvič prestopilo 21.198 prvošolcev. 

Učenci zadnjega triletja in dijaki se bodo prostovoljno samotestirali. Dijaki in učenci lahko teste za samotestiranje doma dvignejo v lekarni z zdravstveno kartico ali potrdilom o vpisu. Za učitelje velja pogoj PCT. Stroške testiranj bo kril državni proračun.

»V šolske klopi bodo sedli vsi učenci, a z nekaterimi omejitvami. Ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo lahko v šolah izvajali vse dejavnosti in programe, vključno z dnevi dejavnosti, šolo v naravi in plavalnimi tečaji,« poroča STA. 

Model B, po katerem bo pouk potekal, predvideva normativno število učencev v oddelku in tudi možnost združevanja učencev različnih oddelkov v skupine (npr. pri izvajanju neobveznih in obveznih izbirnih predmetov) – seveda vse ob upoštevanju preventivnih ukrepov.

Vsem zaposlenim staršem, tudi tistim v zasebnem sektorju, bo že drugo leto zapored pripadal dodaten dan plačanega dopusta za spremstvo prvošolčka v šolo na prvi šolski dan.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v poslanici ob začetku novega šolskega leta šolarje pozvala, naj ne pozabijo na vrline in pravila varnosti. Predsednik Borut Pahor pa je v poslanici pred začetkom šolskega leta izpostavil, da moramo vsi storiti vse, kar je mogoče, da bo pouk v šolah varno potekal skozi vse šolsko leto. 

Kupi v trgovini

Post-it blok puščica
Ostali pisarniški pripomočki
9,20€
Nalaganje
Nazaj na vrh