Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo veliko priznanje za Pedra Opeko

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 06. 2023 / 12:36
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2023 / 12:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo veliko priznanje za Pedra Opeko
FOTO: FB Misijonsko središče Slovenije

Novo veliko priznanje za Pedra Opeko

Pedro Opeka je prejel Veliko humanitarno nagrado Francije, ki so mu ju podelili v Združenju G.P.H.F zaradi njegovega požrtvovalnega dela na Madagaskarju. Dogodek je potekal na sedežu malgaškega veleposlaništva v Franciji, ki se ga je udeležila tudi nacionalna predsednica G.P.H.F. Lucie Calderon Cressent.

Veselo novico je s slovensko javnostjo delilo Misijonsko središče Slovenije na družbenem omrežju Facebook. Gre za najvišje priznanje Združenja G.P.H.F., s katerim nagradijo posameznike, ki s svojim pogumom in dejanji prispevajo k reševanju drugih ter podpirajo humanitarne organizacije pod okriljem Združenja G.P.H.F., ki je bilo ustanovljeno 18. septembra 1892.

Opeka: To je priznanje za vso ekipo

Dolgoletni misijonar na Madagaskarju je v svojem nagovoru poudaril, da priznanje posveča vsej svoji ekipi sodelavcev in otrokom Akamasoe, ki je bila leta ustanovljena leta 1989, da bi pomagala revnim prebivalcem glavnega mesta Madagaskarja v Antananarivu, ki so živeli na deponiji Andralanitra in na ulicah prestolnice. Dejal je, da je bil glavni namen Akamasoe spraviti »ljudi iz nečloveških krajev in razmer, v katerih so bivali, da bi lahko dostojanstveno živeli«.


Danes v Akamasoi živi več kot 18.000 otrok, je spomnil misijonar slovenskih korenin Pedro Opeka.



Nalaganje
Nazaj na vrh