Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pedro Opeka tudi uradno nominiran za prestižno nagrado

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 11. 2021 / 21:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 21:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pedro Opeka tudi uradno nominiran za prestižno nagrado
Nagrada bi pomembno prispevala h krepitvi Opekovega humanitarnega dela z najranljivejšimi in najrevnejšimi prebivalci Madagaskarja. FOTO: Reuters

Pedro Opeka tudi uradno nominiran za prestižno nagrado

Kot smo poročali že sredi oktobra, se je slovenska vlada na 97. redni seji seznanila z informacijo o nominaciji misijonarja na Madagaskarju Pedra Opeke za nagrado Sveta Evrope Raoul Wallenberg za leto 2022 za izjemne dosežke na humanitarnem področju.

Tedaj se je ministrstvo za zunanje zadeve strinjalo, da Opeka s svojim dolgoletnim delovanjem in izjemno požrtvovalnostjo izpolnjuje pogoje za nagrado, ki bi pomembno prispevala h krepitvi njegovega humanitarnega dela z najranljivejšimi in najrevnejšimi prebivalci Madagaskarja.

Kdo so še drugi predlagatelji?

Danes je zunanje ministrstvo tudi uradno sporočilo, da je Pedra Opeko nominiralo za nagrado Sveta Evrope Raoul Wallenberg. Drugi predlagatelji so bili še Slovenska karitas, Misijonsko središče Slovenije, Radio Ognjišče in mednarodni sopredlagatelj Vincentian Family Homeless Alliance s sedežem v Rimu.

Vrednost nagrade 10.000 evrov

Nagrado, ki jo podeljujejo vsaki dve leti posamezniku, skupini ali organizaciji, bodo podelili 17. januarja prihodnje leto, njena vrednost pa je 10.000 evrov. Z nagrado ohranjajo spomin na Raoula Wallenberga, švedskega diplomata, ki je v letih 1944 in 1945 ščitil pripadnike judovske skupnosti v Budimpešti.

Nalaganje
Nazaj na vrh