Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašnik br. Jurij Slamnik

Za vas piše:
U.
Objava: 24. 06. 2021 / 12:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2021 / 09:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novomašnik br. Jurij Slamnik
Br. Jurij Slamnik. FOTO: Tatjana Splichal.

Novomašnik br. Jurij Slamnik

Jurij Slamnik prihaja z Jesenic na Gorenjskem.

V nadaljevanju je predstavljeno novomašno geslo, ki si ga je br. Jurij Slamnik izbral ob začetku svoje duhovniške poti. Njegovo celotno življenjsko zgodbo si preberite v novi številki tednika Družina (26/2021).

»Jaz sem pot, resnica in življenje!«

Novomašnega gesla mi ni bilo težko izbrati. Te Jezusove besede me namreč že dlje časa spremljajo. V življenju sem hodil po raznih poteh, vendar mi nobena ni dala tistega pravega in trajnega zadovoljstva.

Ob hoji za Jezusom pa se učim potrpežljivosti, ljubezni in vse polagati v Njegove roke. Ta pot je zame vse prej kot lahka, a vedno znova vidim znamenja, da je edina prava. V Njem tako odkrivam tisto pravo in s tem edino resnico; o tem, kdo je resnični Bog, kdo sem jaz in kdo so drugi v njegovih očeh.

Osvobajajoče je vedeti, da Bog ni neko oddaljeno bitje, ampak je pravi Oče, ki je povsod prisoten in zato drugi ljudje niso neki tujci, ampak moji bratje in sestre. In seveda je On zame resnično pravo življenje; brez zakramentov, Božje besede in molitve bi le blodil.

Tako pa v veselju in težavah okušam to življenje, za katero vem, da se razteza v neskončno, v večno. Tam se bo moje (naše) resnično življenje šele začelo. In to mi daje upanje in veselje že sedaj.


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh