Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomeški škof poziva k molitvi za mir

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 03. 2022 / 16:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 16:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novomeški škof poziva k molitvi za mir
Novomeški škof Andrej Saje. FOTO: Tatjana Splichal

Novomeški škof poziva k molitvi za mir

Novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje vabi vse verne posameznike, naj se v teh dneh pridružijo molitvi za mir v Ukrajini in v Evropi.

»Z veliko zaskrbljenostjo in bolečino spremljamo vojno v Ukrajini, ki dobiva vse večje razsežnosti. Tudi mir v svetu, ki se nam je do nedavnega zdel skoraj samoumeven, je načet in negotov. Mnogi so morali zapustiti domove, drugi branijo svojo deželo. Žrtev vojne je vse več. Združimo se v molitvi za mir v Ukrajini in v svetu, še posebej za preganjanje in nemočne. Prosimo Boga za končanje vojne in naj voditeljem nakloni razumnih odločitev, ki bodo v prid in v dobro vseh ljudi. Združimo svoje moči in pomagajmo najbolj potrebnim,« so zapisali na spletni strani škofije Novo mesto. 

Naša dobrodelnost, h kateri nas vabi postni čas, naj bo letos namenjena beguncem.

Vsi smo povabljeni, da se pridružimo postu in molitvi za mir na pepelnično sredo, kakor nas spodbuja papež Frančišek. V postnem času naj vsaj enkrat na teden duhovniki in verniki pripravijo molitev za mir pred Najsvetejšim. Tudi molitvene skupine naj v svoje redna srečanja vključijo ta molitveni namen. 

Kupi v trgovini

Postni čas
obhajilo
birma
Veselje (26130)
Figure Willow Tree
26,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh