Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novosti glede izvajanja verouka

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 15. 10. 2020 / 13:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2020 / 07:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novosti glede izvajanja verouka

Novosti glede izvajanja verouka

V rdečih regijah verouk na daljavo, v oranžnih do 5. razreda v učilnici.

Tako kot pouk, tudi verouk do nadaljnjega na daljavo. FOTO: Pixabay

Med ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa je vlada sprejela tudi ukrep, da bo bo od ponedeljka dalje pouk za učence ob vključno 6. razreda dalje in dijake potekal na daljavo. Mlajši otroci bodo še naprej pouk imeli v učilnicah. Ukrep bo veljal v prihodnjem tednu, pred jesenskimi počitnicami.



Skladno z ukrepom vlade je tudi Slovenska škofovska kongerenca sporočila, da se do nadaljnega v rdečih statističnih regijah verouk za veroučence vseh razredov izvaja na daljavo. Kateheti po navodilih Slovenskega katehetskega urada pripravijo snov za pouk osnovnošolske katehete (verouka) po spletu, župnik pa spremlja in tedensko preverja potek kateheze na daljavo.

V oranžnih statističnih regijah pa se bo verouk redno in v živo v učilnici izvajal do vključno 5. razreda, za višje razrede osnovne šole pa na daljavo. Tudi za te katehete velja, da po navodilih SKU pripravijo snov za pouk veropuka po spletu, župnik pa spremlja in tedensko preverja potek kateheze na daljevo.

Model verouka na daljavo

Slovenski katehetski urad (SKU) je že pred začetkom veroučnega izdal navodila za potek veroučnih srečanj Glede na nepredvidljiv potek epidemiološke slike so pripravili štiri različne modele. Zdaj očitno prehajamo v četrti model, ki so ga predvideli za primer poslabšanja epidemiološke situacije. Ta model predvideva štiri različne možnosti:

- Poučevanje na daljavo, prek videokonference;
- Če to ni mogoče, katehet pripravi svoja gradiva (posname, poda oznanilo in navodila) ob podpori gradiv, pripravljenih s strani SKU;
- Katehet pošlje pisna navodila, katera gradiva lahko uporabijo doma (posreduje e-povezave);
- Katehet da navodila, kako naj katehiziranci doma sami uporabljajo in rešujejo delovne zvezke ob pomoči učbenika.

---

Preberite tudi:

SŠK: V rdečih regijah odpoved maš

Hojs: Prepoved verskih obredov v rdečih regijah

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh