Zapri
Iskanje

NSi na volitve tudi z ministrom za kmetijstvo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 18. 01. 2022 / 06:26
Oznake: Politika, Stranke
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2022 / 06:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

NSi na volitve tudi z ministrom za kmetijstvo

NSi na volitve tudi z ministrom za kmetijstvo
Dr. Jože Podgoršek bo četrti minister v Janševi vladi, ki bo kandidiral za poslanca na listi NSi. FOTO: Primož Predalič/UKOM
Danes ob 11.30 bosta v prostorih glavnega tajništva NSi pred novinarje stopila predsednik stranke in minister za obrambo Matej Tonin in njegov ministrski kolega Jože Podgoršek (kmetijstvo).

Dr. Jože Podgoršek je bil doslej v vladi Janeza Janše minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v kvoti DeSUS, ministrskega stolčka pa ni zapustil po formalnem odhodu stranke iz vlade, zato mu je – po statutu – članstvo v stranki ugasnilo.

Iz DeSUS v NSi

Podgoršek je na čelu ministrstva zamenjal mag. Aleksandro Pivec, ki se na volitve podaja z novonastalo stranko Naša dežela, medtem ko bo zdajšnji kmetijski minister o sodelovanju z NSi spregovoril na današnji novinarski konferenci.

Kandidat za poslanca

Tako naj bi na aprilskih državnozborskih volitvah kandidiral za poslanca na listi NSi, čeravno ga na lanskem novembrskem 15. digitalnem kongresu stranke ni bilo na seznamu nominiranih kandidatk in kandidatov. Več podrobnosti bo znanih danes.

Še trije ministri

Med nominiranimi kandidati NSi so na kongresu predstavili tudi tri strankine ministre v Janševi vladi: Mateja Tonina (obramba) v volilni enoti I (Kranj), Jerneja Vrtovca (infrastruktura) v volilni enoti II (Postojna) in Janeza Ciglerja Kralja (delo, družina, socialne zadeve in enake možnosti) v volilni enoti IV (Ljubljana Bežigrad), ne pa tudi Marka Borisa Andrijaniča (digitalna preobrazba).

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh