Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob koncu šolskega leta povabilo k solidarnosti za začetek naslednjega

Za vas piše:
M. M.
Objava: 21. 06. 2024 / 07:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2024 / 08:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob koncu šolskega leta povabilo k solidarnosti za začetek naslednjega
FOTO: Tatjana Splichal

Ob koncu šolskega leta povabilo k solidarnosti za začetek naslednjega

Slovenska karitas ob koncu šolskega leta začenja dobrodelno akcijo 'Otroci nas potrebujejo', ki je namenjena zbiranju finančnih sredstev za pomoč pri nakupu šolskih potrebščinah za 13.000 socialno ogroženih otrok. Zbrana pomoč bo v juliju in avgustu razdeljena v obliki paketov šolskih potrebščin ali bonov oz. naročilnic za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin.

V lanski vseslovenski dobrodelni akciji se je do konca leta nabralo skoraj 229 tisoč evrov, zato na dober odziv v Slovenski karitas upajo tudi letos. »V teh dneh se na škofijskih Karitas v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Ajdovščini in v Novem mestu pričenja tudi zbiranje prošenj socialno ogroženih družin za pomoč pri šolskih potrebščinah pred prihajajočim šolskim letom. Tudi letos pričakujemo prošnje vsaj v tolikšnem obsegu kot lani, zato prav vse lepo vabimo k sodelovanju, da pred šolskim letom pomagamo družinam v stiski.«

Kako lahko pomagate?

  • Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo. Zgibanke s položnico so na voljo tudi po vseh župnijah.
  • Darujete lahko tudi s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 EUR za šolske potrebščine.
  • Zvezki se zbirajo tudi v vseh papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, kjer je do konca julija mogoče po polovični ceni kupiti in darovati kakovosten zvezek.

Zbranih že več kot 33 tisoč zvezkov

V maju pa je po osnovnih šolah potekala akcija 'Pokloni zvezek', pri kateri so osnovnošolci in otroci iz vrtcev zbirali zvezke za socialno ogrožene otroke. Odzvalo se je 263 osnovnih šol in 129 vrtcev. Do sedaj je zbranih že 33.150 zvezkov. V teh dneh že prihajajo na škofijske Karitas, skupaj z lepimi mislimi otrok na posebnih razglednicah, se veselijo v Slovenski karitas: »Zbrane šolske potrebščine v različnih akcijah in sredstva dobrodelne akcije Otroci nas potrebujejo bo Karitas avgusta razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki.«

Pomoč potrebovalo za skoraj 470 razredov učencev

Lani je sicer pomoč pri šolskih potrebščinah na Karitas prejelo 12.964 otrok, kar je za skoraj 470 razredov učencev. Skupna pomoč pri šolskih potrebščinah in pri plačilu položnic za šolo je v lanskem letu v celotni mreži Karitas znašala več kot 488.676 evrov. »Od tega se je v lanski vseslovenski dobrodelni akciji Otroci nas potrebujejo do konca leta zbralo 228.790,70 evrov, preostalo so zbrale župnijske Karitas. Del sredstev je prispevala tudi FIHO in Ustanova RADIO 1 – Fundacija preprosto blizu.«

V različne programe vključenih več kot 20 tisoč mladih

Kot še navajajo na Slovenski karitas, je poleg šolskih potrebščin za 12.964 otrok lani 1555 otrok prejelo tudi denarno pomoč pri plačilu prehrane in obšolskih dejavnosti. V Botrstvo Karitas je bilo vključenih 415 otrok. V različne programe Karitas, kot so pomoč s šolskimi potrebščinami, obdarovanja, delavnice, druženja ter centre za mlade in otroke, pa je bilo skupaj vključenih več kot 20.000 otrok in dijakov po celi Sloveniji.

Nalaganje
Nazaj na vrh