Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob kronanju princa Charlesa berilo iz Korana?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 12. 2014 / 09:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob kronanju princa Charlesa berilo iz Korana?

Neobičajni predlog anglikanskega škofa v Britaniji sprožil burno razpravo.

Z neobičajnim predlogom je nekdanji oxfordski škof v Veliki Britaniji poskrbel za hudo razburjenje med tamkajšnjimi tradicionalisti. Med bogoslužjem ob kronanju prihodnjega kralja Charlesa naj bi po njegovem mnenju prebrali tudi nekaj navedkov iz Korana, po navedbah časnika »Daily Mail« svetuje lord Richard Harries, 78-letni baron Pentregarthski. To bi lahko pomagalo otoškim muslimanom, da bi s strani britanske družbe začutili večjo sprejetost.



Kritiki predlog liberalnega misleca odločno zavračajo. Anglikanska državna Cerkev očitno izgublja zaupanje v lastne ustanove in izročilo, so zapisali v časniku.

Angleški kralj je obenem voditelj anglikanske državne Cerkve po vsem svetu. 66-letni princ Charles pa je doslej vedno znova poudarjal, da svojo prihodnjo vlogo razume kot »branilca veroizpovedi« in ne »branilca vere«.

Častni naziv Defensor Fidei (branilec vere), ki ga britanska monarhija ohranja še danes, je tedanjemu angleškemu kralju Henriku VIII. ob začetku reformacije v zgodnjem 16. stoletju podelil papež. Le nekaj let kasneje se je kralj odcepil od Rima in se razglasil za voditelja angleške narodne Cerkve.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh