Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Občestvo in cerkveno vodstvo sta pogosto odtujena«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 10. 2014 / 09:55
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Občestvo in cerkveno vodstvo sta pogosto odtujena«

Barcelonski kardinal: ne pozabimo družin, ki jim srečno družinsko življenje ne uspeva.

S skrajno primerjavo je španski kardinal, 77-letni Lluis Martinez Sistach, na škofovski sinodi v Vatikanu opisal odtujenost med katoliškim vodstvom in vesoljnim cerkvenim občestvom. S pomočjo svetopisemske prilike o pastirju, ki pusti 99 ovac in gre iskat eno izgubljeno, je Martinez opisal stanje v današnji Cerkvi, saj je po njegovem mnenju »število danes pogosto ravno nasprotno«.



Kardinal Martinez, nadškof v Barceloni, je sinodalne očete med molitvijo v odmoru med zasedanjem pozval, naj znova pridobijo in še pomnožijo misijonsko gorečnost. Škofje sicer naj govorijo o »lepoti družine«, obenem pa morajo upoštevati vse tiste, ki jim srečno družinsko in zakonsko življenje ne uspeva.

Po mnenju pariškega kardinala Andreja Vingt-Troisja pa je želja in namen sinode tudi vzpostaviti še močnejšo kolegialnost med škofi in papežem. To bi veljalo negovati tudi v prihodnje, je v pozdravnem nagovoru sinodalnim očetom včeraj dejal pariški nadškof.

Tokratno zasedanje v naslednjih štirinajstih dneh ne bo prineslo dokončnih rezultatov, pač pa razprave sinodalnih očetov vabijo, naj vsebine pogovorov škofje poglobijo tudi v narodnih škofovskih konferencah, preden se jeseni prihodnje leto prične redno zasedanje škofovske sinode, ki bo ravno tako namenjeno zakonski zvezi in družini, je še povedal kardinal Vingt-Trois.

Vir: Kathpress
Foto: Radio Vatican

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh