Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obeležujemo svetovni dan avtizma

Za vas piše:
T. M.
Objava: 02. 04. 2022 / 10:01
Oznake: Družba, Papež, Svet, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2022 / 11:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obeležujemo svetovni dan avtizma
Svetovni dan zavedanja o avtizmu obeležujemo 2. aprila. FOTO: Pexels

Obeležujemo svetovni dan avtizma

Ob tej priložnosti je Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije v poslanici izpostavila področja, ki jih je treba urediti. V zvezi so v poslanici med drugim navedli razloge, zakaj še vedno potrebujemo dan zavedanja o avtizmu.

»Znašli smo se v obdobju, ko nič več ni kot je bilo, ali skoraj nič več ni kot je bilo. A avtizem in z njim povezani izzivi so še vedno med nami,« so navedli. Če je bila preteklo leto pozornost odločevalcev usmerjena v epidemijo, pa je zdaj usmerjena v bližajoče se volitve in v vojno v naši bližini.

Mnogi izzivi, ki jih prinese življenje z avtizmom 

Ob teh na videz tako pomembnih temah odločevalci brez osebne izkušnje z avtizmom po navedbah zveze prepogosto pozabijo na vse izzive, ki jih avtizem prinese v življenja oseb z avtizmom in njihovih družin, pa tudi v vrtce in šole, kamor so otroci in mladostniki vključeni.

»Spodbujam vas, da še naprej hodite skupaj z osebami z avtizmom.« FOTO: Vatican Media

Skupaj za bolj vključujočo družbo

Sveti oče je v petek, 1. aprila, v avdienco sprejel člane Italijanske fundacije za avtizem. V svojem nagovoru je poudaril, da potrebujemo inkluzivno družbo in ekonomijo, kjer se bodo osebe s posebnimi potrebami lahko izrazile ter prispevale svoj delež.

»Dragi bratje in sestre, smo v času težke preizkušnje, vendar nas bližajoča se Gospodova velika noč spominja, da smrt nima zadnje besede. Skupaj z našimi najranljivejšimi brati in sestrami ohranjajmo prižgano baklo upanja! Spodbujam vas, da še naprej hodite skupaj z osebami z avtizmom: ne le za njih, ampak predvsem z njimi,« je v svojem nagovoru dejal sveti oče. 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh