Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk iz vatikanske ambulante: rojstnodnevna torta za papeža

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 12. 2021 / 08:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2021 / 09:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obisk iz vatikanske ambulante: rojstnodnevna torta za papeža
Otroci so papežu voščili za rojstni dan. FOTO: Vatican Media

Obisk iz vatikanske ambulante: rojstnodnevna torta za papeža

Papež Frančišek je na četrto adventno nedeljo, dva dni po svojem 85. rojstnem dnevu, sprejel otroke, za katere skrbijo v vatikanskem otroškem dispanzerju sv. Marte, in njihove starše.

Po navedbah iz Vatikana so otroci papežu v dvorani Pavla VI. zapeli nekaj pesmi, vsi udeleženci srečanja pa so si lahko ogledali tudi krajšo gledališko predstavo. Otroci so nato papežu podarili rojstnodnevno torto.

Bližnjemu v stiski moramo pomagati, tudi če ni dober človek in grdo govori o nas.

Srečanja s svetim očetom se je udeležilo okoli 350 oseb. Papež je, preden je razrezal in razdelil svoje rojstnodnevno darilo, v nagovoru zbranim poudaril, kako pomembno je, da pomagamo človeku v stiski. To moramo storiti tudi v primeru, če »oseba v stiski ni dober človek, in tudi če o meni grdo govori«. Celo v takšnih primerih »se ne smemo obrniti stran«.

FOTO: Vatican Media

Otroški dispanzer sv. Marte je leta 1922 ustanovil papež Pij XI. in prihodnje leto bodo obhajali 100-letnico delovanja. V omenjenem dispanzerju zdravniki prostovoljci brezplačno skrbijo za male bolnike, katerih družine nimajo sredstev za redno zdravstveno zavarovanje. Pri skrbi za otroke pomagajo tudi drugi prostovoljci. Papež Frančišek je tudi v preteklih letih ob svojem rojstnem dnevu v Vatikanu pripravil sprejem za male paciente in njihove družine.

FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh