Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Od danes ni več čakalnih vrst, cepi se lahko vsak«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 06. 2021 / 12:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2021 / 13:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Od danes ni več čakalnih vrst, cepi se lahko vsak«

»Od danes ni več čakalnih vrst, cepi se lahko vsak«

Slovenija prejela 300.000 odmerkov cepiva proti covidu-19, ki ji jih je posodila Madžarska.

Madžarska je Sloveniji posodila 300.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca. FOTO: Kabinet predsednika vlade



»Od danes ni več čakalnih vrst, cepi se lahko vsak,« je ob današnjem prevzemu 300.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalca AstraZeneca, ki jih je Sloveniji posodila Madžarska, poudaril predsednik vlade Janez Janša in dodal, da bo Slovenija tako zaustavila epidemijo in na podlagi tega nato vstopila v sproščeno poletje.

Kmalu evropski certifikat za prosto prehajanje meja

»Kmalu bomo, kot tudi večina drugih evropskih držav, izdali tudi evropski certifikat za prosto prehajanje meja, ki bo omogočal cepljenim, testiranim ali prebolevnikom prosto gibanje po Evropi. Vseeno moramo biti v prihodnjih tednih še naprej previdni, saj je število okužb pri nas še vedno nad evropskim povprečjem,« je opozoril Janez Janša.



Še nekaj tednov tekme s časom

Obenem se je Madžarski zahvalil tudi za lansko donacijo zaščitne opreme slovenskim bolnišnicam. »Pred nami je še nekaj tednov tekme s časom, v kateri bomo zmagali s pomočjo dodatnih odmerkov cepiva. Zdaj se lahko cepi vsak, ki to želi, ki se želi prosto gibati in odgovorno skrbeti za zdravje sebe in drugih,« je še dodal premier.

Solidarnost glavno orožje med epidemijo

Tudi minister za zdravje Janez Poklukar se je madžarskemu ministru za zunanje zadeve in trgovino Petru Szijjartu zahvalil za pomoč in poudaril: »V tem trenutku je dragocen sleherni odmerek cepiva, solidarnost pa je med epidemijo glavno orožje in prav na njej moramo graditi skupen boj proti koronavirusu.« Slovenija bo cepivo vrnila, ko ga bo imela dovolj, predvidoma jeseni ali do konca leta.
_ _ _

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani pa je kot pomoč pri soočanju z epidemijo v logističnem centru v Rojah predalo štiri sanitarne, 15 bivalnih in 1 kontejner za shranjevanje pokojnih v skupni vrednosti 270.000 evrov.

_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Od danes cepljenje tudi za mlajše od 50 let [VIDEO]

»Resnica vas bo osvobodila«

Nadškof Zore o razlogih, zakaj se je cepil [VIDEO]

Pojasnilo SŠK o cepivu AstraZeneca

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh