Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od danes nič več plastike za enkratno uporabo

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 04. 09. 2021 / 07:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2021 / 07:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od danes nič več plastike za enkratno uporabo
Rok za prenos uredbe v prakso je potekel v začetku letošnjega julija. FOTO: Pexels

Od danes nič več plastike za enkratno uporabo

Od danes je uradno prepovedano izdajanje na trg za izdelke iz plastike, namenjene enkratni uporabi. Drugačna so tudi pravila o označevanju nekaterih plastičnih proizvodov.

Po novem so prepovedani pribor, krožniki in slamice ter vatirane palčke, kot izjema veljajo medicinski pripomočki. Nadzor izpolnjevanja te uredbe bo nadziral tržni inšpektorat. Predpis je del evropske uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje, rok za njen prenos je potekel 3. julija letos.

Na seznam za prodajo prepovedanih izdelkov sodijo tudi palčke za pritrditev na balone in mehanizmi za takšne palčke, ki se delijo potrošnikom, mešalne palčke za pijače, posode za živila, lončki in vsebniki za pijačo iz polistirena in proizvodi iz oksorazgradljive plastike.

Uredba tudi postavlja zahteve glede označevanja nekaterih plastičnih proizvodov za enkratno uporabi in njihovo embalažo, tako morajo biti označeni lončki za pijačo, tobačni izdelki s filtri in filtri za uporabo s tobačnimi izdelki, vlažni robčki za osebno nego, vložki, tamponi ter aplikatorji za tampone.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh