Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od nogometaša do duhovnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 07. 2017 / 13:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Od nogometaša do duhovnika

Nekdanji član moštva Manchester United, Irec Philipp Mulryne, je prejel mašniško posvečenje.

Nekdanji irski profesionalni nogometaš, 39-letni Philip Mulryne, je minuli teden v Dublinu prejel duhovniško posvečenje. Podelil mu ga je nadškof Augustine Di Noia. »Rdeči vrag«, kot so zaradi značilnega rdečega dresa imenovali igralca nogometnega moštva Manchester United, naj bi zaslužil do 600.000 funtov na leto, dokler se ni leta 2012 odločil za vstop v dominikanski red in se zaobljubil uboštvu.



Mulryne se je rodil v severnoirski prestolnici Belfast, svojo športno kariero pa je začel kot igralec sredine pri tradicionalnem angleškem klubu Manchester United, kjer pa je v treh letih na igrišče stopil le enkrat. Pod vodstvom slovitega trenerja Alexa Fergusona je igral skupaj z nogometnimi velikani, kot sta David Beckham in Ryan Giggs.



Leta 1999 je prestopil k prav tako angleškemu klubu Norwich City, s katerim je odigral več kot 150 tekem, vendar so ga zelo pogosto mučile poškodbe. Po treh nadaljnjih postajah, med drugim pri klubu Cardiff City v Walesu, je Mulryne leta 2009 zaključil športno kariero. 27-krat je nastopil za severnoirsko narodno reprezentanco.

Po koncu nogometne kariere je študiral teologijo in filozofijo v Belfastu in na Papeškem irskem kolegiju v Rimu. Tri leta kasneje se je pridružil dominikancem. 11. septembra 2016 je izrekel večne zaobljube, konec oktobra pa mu je dublinski nadškof Diarmuid Martin podelil diakonsko posvečenje. »Tvoja športna izkušnja ti je pomagala, da si se lahko pripravil na ta trenutek«, je v nagovoru med mašniškim posvečenjem dejal nadškof Di Noia. »Dobro veš, kako trdno delo je potrebno, da človek doseže svoj cilj – in zdaj se tvoj cilj imenuje Kristus.«

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh