Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odkar je mamica, Gloria Kotnik naravnost blesti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 18. 12. 2022 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2022 / 08:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odkar je mamica, Gloria Kotnik naravnost blesti
Gloria Kotnik je prideskala to prve zmage v svetovnem pokalu. Čestitke! FOTO: Miha Matavž/FIS

Odkar je mamica, Gloria Kotnik naravnost blesti

Slovenska deskarska na snegu Gloria Kotnik po porodu, njen prvorojenec Maj bo januarja dopolnil dve leti, naravnost blesti. Potem ko je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila bron v paralelnem veleslalomu, se je včeraj v italijanski Cortini v isti disciplini razveselila še ne le prvih stopničk, temveč celo prve zmage na tekmah svetovnega pokala!


Gloria Kotnik je ta čas najprej mamica, šele nato športnica. Ob osvojitvi olimpijskega brona v Pekingu je priznala: »Ta kolajna je nagrada za ves trud, največji dosežek v življenju pa me čaka doma.« Toda odkar je mamica, je izjemna tudi na progi. Sezono svetovnega pokala je odprla s šestim in osmim mestom v nemškem Winterbergu, minuli četrtek se je v Carezzi s četrtim mestom povsem približala zmagovalnemu odru, včeraj je prvič na preizkušnjah te ravni skočila nanj!

Prva pri 33 letih

Še več: stopila je na najvišjo stopničko, saj je v izločilnih bojih ugnala prav vse tekmice: v osmini finala za pičlih 5 stotink Avstrijko Danielo Ulbing, v četrtfinalu Poljakinjo Aleksandro Krol, ki je storila napako, v polfinalu za 29 stotink Kanadčanko Megan Farrell, v velikem finalu pa še Nemko Ramono Thereso Hofmeister, ki je kmalu po prvem merjenju vmesnega časa, pri katerem je bila dve desetinki spredaj, zdrsnila in Glorii olajšala pot do zmage, prve pri 33 letih.


Na najljubšem prizorišču

»Tako dolgo sem jo čakala, zdaj pa se je končno vse sestavilo, super,« je v cilju kar žarela od zadovoljstva Kotnikova in dodala: »To je moje najljubše prizorišče, zato sem še toliko bolj vesela, da se mi je posrečilo prav tukaj. V Carezzi sem se pošalila, da če bom vsakič napredovala za štiri mesta, potem bo tu v Cortini zelo dobro. To se je uresničilo, zelo sem motivirana za nadaljevanje sezone in se že veselim prihodnjih tekem.« Naslednja bo sredi januarja v Bad Gasteinu.

Nalaganje
Nazaj na vrh