Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odnosi med Vatikanom in Rusko pravoslavno Cerkvijo so se izboljšali

Objava: 18. 09. 2009 / 06:41
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odnosi med Vatikanom in Rusko pravoslavno Cerkvijo so se izboljšali

Nadškof Hilarion na uradnem obisku v Vatikanu

Kot smo že poročali na naših spletnih straneh, je ta teden na obisku v Vatikanu vodja oddelka za cerkvene zunanje zadeve pri Patriarhatu Moskve in vse Rusije nadškof Hilarion. Na obisk ga je povabil predsednik Papeškega sveta za pospeševanje edinosti kristjanov kardinal Walter Kasper.

V včerajšnjem sporočilu za medije, povzema ga STA, je kardinal Kasper povedal, da so se odnosi med Vatikanom in Rusko pravoslavno Cerkvijo občutno izboljšali, kar bi lahko omogočilo obisk papeža Benedikta XVI. v Moskvi ali zgodovinsko srečanje med papežem in patriarhom Ruske pravoslavne Cerkve Kirilom v drugi državi.

Po kardinalovih besedah so zdaj presegli vse napetosti, ki so obstajale v zadnjih letih, odnosi so normalni in mirni kot tudi pozitivni in konstruktivni. Ruska pravoslavna Cerkev se je pod vodstvom Kirila sprla z Vatikanom zaradi domnevnega prozelitizma.

Kardinal Kasper je za radio Vatikan potrdil tudi, da je možnost papeževega obiska v Moskvi sedaj nekoliko večja, vendar pa je obenem dodal, da to trenutno ni na dnevnem redu. Verjetneje je, da bi se Benedikt XVI. in Kiril sestala v drugi državi, je pojasnil kardinal. Kot je dejal, predstavniki Ruske pravoslavne Cerkve ne zavračajo srečanja s papežem, vendar to verjetno ne bo potekalo v Moskvi ali Rimu, ampak na tretji lokaciji.

Nadškof Hilarion, ki je pristojen za zunanje zadeve Ruske pravoslavne Cerkve, se bo danes srečal tudi s papežem Benediktom XVI.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh