Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odrasli skavti iz treh držav spoznavajo Kekca in sejejo dobro voljo [FOTO]

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 24. 06. 2023 / 07:34
Oznake: Duhovnost, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2023 / 18:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odrasli skavti iz treh držav spoznavajo Kekca in sejejo dobro voljo [FOTO]
FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Odrasli skavti iz treh držav spoznavajo Kekca in sejejo dobro voljo [FOTO]

V Zgornjih Gorjah te dni poteka že peti Jamborette Alpe-Adria, mednarodni tabor slovenskih, italijanskih in avstrijskih odraslih skavtov, ki se tako kot olimpijske igre zgodi vsaka štiri leta. Zbralo se je več kot 100 udeležencev, danes pa se jim bodo na dnevu za družine pridružile še skavtske družine.

Tabor je namenjen povezovanju odraslih skavtov iz regije Alpe-Jadran, poseben poudarek pa organizatorji že vse od začetkov povezovanja dajejo krepitvi miru med narodi, ki so bili v preteklosti sovražniki. 


Osrednji lik letošnjega tabora se v objemu gorenjskih gora ponuja kar sam. Tako so organizatorji program zasnovali ob Kekcu. Geslo tabora je tako »Sejemo dobro voljo«, pripravljalna ekipa pa nam je zaupala, da se bodo udeleženci naučili Kekčevo pesem Jaz pa pojdem v vseh treh jezikih.

Navijali za Tadeja Pogačarja

Prvi dan se je pisana druščina v prijetnem vetriču zbrala pred domom Emavs. Na svoje veliko veselje so nekateri še pred uradnim začetkom tabora od blizu navijali za Tadeja Pogačarja, ki je kmalu zatem postal zmagovalec posamičnega kronometra na Pokljuko in si s tem prigonil naslov državnega prvaka.

Pred domom Emavs. FOTO: P. G.

Željni novih poznanstev

Medtem smo ujeli simpatične člane bratovščine Rakova Steza, ki so povedali: »Iz naše bratovščine smo tu štirje, dva še prideta. Še nikoli nismo bili na Jamborettu, vsi smo prvič. V Sloveniji je, na lepi lokaciji na Gorenjskem, gotovo bo zanimivo! Tabor sovpada s praznikom naše domovine, tako da bomo praznovali. Spoznali bomo še skavte iz drugih držav, česar se zelo veselimo. Komaj čakamo tudi pohod in razkritje tega, kaj pomeni skrivnostno navodilo vodstva, naj pridemo v pastirski obleki. Pripravili smo se in gotovo bo zanimivo, ker ne vemo, kaj nas čaka! Veselimo se kot otroci.«

Organizatorji so pripravljeni. FOTO: P. G.

Klepet je prekinil pisk za uradni kvadrat. Tabor se je uradno začel z dvigom zastav in slovensko himno. »Veseli me, da smo se letos zbrali tukaj v Sloveniji, na Gorenjskem, kjer bomo skupaj s Kekcem spoznavali naše lepote,« je udeležence pozdravil Žiga Nastran, načelnik Združenja bratovščin odraslih skavtinj in skavtov Slovenije (ZBOKSS). 

Hitro v kvadrat. FOTO: P. G.

Udeleženci bodo vse do nedelje uživali v naravi in pestrem trijezičnem programu z dramsko igro o Kekcu, pohodom, delavnicami, katehezami, veliko igro, seveda pa ne bo manjkal niti taborni ogenj.

Še več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja. 



Nalaganje
Nazaj na vrh