Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Odrešenik med prestolom in križem”

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 02. 04. 2012 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Odrešenik med prestolom in križem”

Papež Benedikt XVI. je slovesno obhajal cvetno nedeljo, ob svetovnem dnevu mladih, ki ga letos beležimo na škofijski ravni, pa je mlade pozval, naj se odločajo za Kristusa.

Cvetna nedelja je kot ‘velik obokan vhod’, ki nas popelje v veliki teden, v katerem gre Jezus nasproti ‘vrhuncu svojega zemeljskega življenja’, je papež Benedikt XVI. poudaril v svojem včerajšnjem nagovoru. Ljudje, ki Jezusu ob vstopu v Jeruzalem vzklikajo ‘Hozana’, le nekaj dni kasneje glasno zahtevajo: ‘Križaj ga!’. Celo njegovi učenci so sprva razočarani nad tem, na kakšen način se je Jezus predstavil kot Odrešenik in Izraelov kralj. Namesto prestola je izbral križ. Hoja za Kristusom potemtakem ne pomeni zgolj preproste zemeljske sreče, pač pa ‘srečo v nebesih in Božjo blaženost’, meni sveti oče. Cvetna nedelja zato vsakemu kristjanu zastavlja vprašanje, kakšno predstavo o Odrešeniku in Bogu ima on sam.

Ob svetovnem dnevu mladih, ki ga letos obhajamo na škofijski ravni, je Benedikt XVI. mlade pozval, naj se odločajo za Kristusa. Po papeževem mnenju naj bi Jezus postal smisel njihovega življenja. Odločitev za Kristusa pomeni, da mu sledimo do zadnjega in da z njegovo smrtjo in vstajenjem osmislimo krščansko življenje. Kot vzornico je papež ob tej priložnosti mladim ponudil sveto Klaro Asiško (1193-1253), ki je pred osemsto leti v starosti osemnajstih let na cvetno nedeljo zapustila dom svojih premožnih staršev in se popolnoma posvetila Bogu. Kot je dejal Benedikt XVI., je v svoji veri premogla zadosti ljubezni in poguma, da se je odločila za Kristusa, saj je v njem našla veselje in mir.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh