Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odslovitev duhovnika Antona Kmeta iz kleriškega stanu

Objava: 10. 11. 2021 / 15:06
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2021 / 15:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odslovitev duhovnika Antona Kmeta iz kleriškega stanu
»Žrtev in vse, ki so bili vpleteni v upravni kazenski postopek, priporočamo v molitev, da se v Cerkvi ponovno vzpostavi pravičnost.« Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Odslovitev duhovnika Antona Kmeta iz kleriškega stanu

Iz Nadškofije Maribor so danes sporočili, da je zaključen upravni kazenski postopek zoper škofijskega duhovnika Antona Kmeta, spoznanega za krivega spolne zlorabe mladoletne osebe.

Kot je zapisano v nadškofijskem sporočilu, je bila Kmetu z izvensodno odločbo 28. junija letos naložena zakonita kazen odslovitve iz kleriškega stanu (kan. 290 tč. 2), kanonski ukrep odslovitve pa je Kongregacija za nauk vere dokončno potrdila z dopisom 5. oktobra 2021.

»Upravni kazenski postopek je v tem primeru zaključen. Obtoženi je bil 22. oktobra 2021 seznanjen z zaključkom postopka. S tem dnem so mu ugasnile vse pravice, ki izvirajo iz duhovniškega posvečenja, z upoštevanjem kan. 291 Zakonika cerkvenega prava,« so zapisali v Nadškofiji Maribor.

In dodali, da »žrtev in vse, ki so bili vpleteni v upravni kazenski postopek, priporočamo v molitev, da se v Cerkvi ponovno vzpostavi pravičnost.«

Preden je bil Anton Kmet predlani zaradi sproženega preiskovalnega postopka na Metropolitanskem cerkvenem sodišču razrešen obeh služb, je bil župnik Župnije Makole in soupravitelj Župnije Studenice.

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh