Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ogled razstave Jaslice sveta in adventni bazar v Malečniku

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 12. 2023 / 07:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2023 / 07:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ogled razstave Jaslice sveta in adventni bazar v Malečniku
Na ogled je več kot 20 različnih jaslic. FOTO: Janko Roj

Ogled razstave Jaslice sveta in adventni bazar v Malečniku

Župnija Malečnik v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije v župnijski vinski kleti prireja posebno razstavo, Jaslice sveta, na kateri si je mogoče ogledati več kot 20 jaslic iz različnih celin.

»Jaslice iz Hondurasa, Malte, Japonske, Brazilije, Venezuele, Vatikana, Peruja in drugih držav so nekaj izjemnega, vsake pa prinašajo veselo sporočilo o Jezusovem rojstvu,« poudarjajo v Malečniku.

Jaslice pripravila osnovnošolca Lara in Maks

Jaslice sveta v župnijski vinski kleti so posebnost in predstavljajo dotik svetega ob spoštovanju do tradicije in vedno novega doživetja božiča. Ta projekt želi Malečnik prikazati kot destinacijo miru in hkrati prispevati k vzdrževanju sakralne in kulturne dediščine v kraju. Jaslice iz Slovenije sta pripravila umetniško nadarjena osnovnošolca Lara in Maks Oskar. Na ogled so do 23. decembra, in sicer vsako soboto in nedeljo med 17. in 19. uro. Prispevek znaša tri evre.

Praznično osvetljena Glaserjeva ploščad. FOTO: Janko Roj

Sprehod po deželi lučk ob praznični glasbi

Na Glaserjevi ploščadi pa se lahko obiskovalci vsako soboto in nedeljo v adventnem času med 17. in 19. uro ob praznični glasbi sprehodijo po deželi lučk, katerih svetloba z vsakim dnem bolj narašča. »Ob stojnicah lahko popijete kakav, čaj ali pa kuhano vino, se posladkate z domačimi piškoti, ki so jih po receptih iz Malečniške kuharice naredili otroci, in kupite kak spomin za božič, med njimi tudi unikatne izdelke iz gline Roj Pottery, ročno pletene kape, šale ali nogavice, svoje izdelke pa ponujajo tudi člani Čebelarskega društva Malečnik in VDC Polž,« so sporočili iz Malečnika.

Natančnejši program prazničnega Malečnika lahko najdete TUKAJ.

Nalaganje
Nazaj na vrh