Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okužbe spet naraščajo

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 06. 2022 / 16:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 16:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Okužbe spet naraščajo
Poskrbimo za zdravje tudi v počitniških dneh. FOTO: Pexels

Okužbe spet naraščajo

V torek so v Sloveniji ob 618 PCR-testih in 3138 hitrih antigenskih testih potrdili 670 okužb s koronavirusom.

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v torek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 30 bolnikov, na intenzivni negi pa pet. V torek je za posledicami koronavirusa umrl en bolnik s potrjeno okužbo.

V ponedeljek je bilo potrjenih precej več okužb kot včeraj, in sicer 838 okužb.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 5534 aktivnih primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 468, kar je 29 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 260, kar je 15 več kot dan prej.

Logarjeva opozarja: »Okužb je približno trikrat več, kot kažejo uradni podatki« 

V Sloveniji po razmeroma umirjenem epidemičnem stanju v maju in začetku junija število dnevno potrjenih okužb s koronavirusom ponovno narašča. Infektologinja Mateja Logar ocenjuje, da se vsak dan okuži od tri do štirikrat več posameznikov, kot zaradi manjšega obsega testiranja kažejo uradni podatki, zato predlaga povečanje dostopa do testiranja.

V primeru prejšnjih različic koronavirusa je ob dobro delujoči mreži testiranja po njenih besedah veljalo, da je v populaciji približno dvakrat toliko okuženih, kot so jih potrdili s testiranjem. Trenutno pa je zaradi manjšega obsega testiranja v populaciji od tri do štirikrat več okuženih, kot kažejo uradne številke, je ocenila za STA.

Nalaganje
Nazaj na vrh