Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijske igre v Parizu: papež upa na »pravi val bratstva«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 04. 2023 / 13:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2023 / 13:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olimpijske igre v Parizu: papež upa na »pravi val bratstva«
33. poletne olimpijske igre prirejajo v francoski prestolnici Pariz od 26. julija do 11. avgusta 2024. FOTO: Vatican Media

Olimpijske igre v Parizu: papež upa na »pravi val bratstva«

Papež Frančišek je v pismu francoskim katoličanom izpostavil olimpijske igre, ki jih v tej državi prirejajo leta 2024, kot izjemno priložnost za bratstvo.

V sporočilu, ki ga je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, papež po navedbah spletnega portala Vatican News poziva k »veliki zavzetosti« v ta namen. Sveti oče upa, da bo športni dogodek »priložnost za globoka in plodna srečanja med ljudmi z vseh koncev sveta, iz različnih narodov, kultur in religij«.

Prizorišča tekmovanj so poleg Pariza predvidena še v 16 mestih v Franciji in na Tahitiju, otoku v Francoski Polineziji.

Naslednje, 33. poletne olimpijske igre leta 2024 prirejajo v francoski prestolnici Pariz, in sicer od 26. julija do 11. avgusta. Prizorišča tekmovanj so predvidena še v 16 mestih v Franciji in na Tahitiju, otoku v Francoski Polineziji.

Frančišek je vernike v Franciji povabil, naj »kot prostovoljci« sodelujejo pri organizaciji ter sprejmejo goste v svojih »cerkvah, šolah in domovih«, kot je zapisano v omenjenem pismu. »Predvsem pa odprite svoja srca,« poziva papež: katoliški verniki lahko namreč z »zastonjskostjo in velikodušnostjo svoje gostoljubnosti, pa tudi s predanostjo«, na olimpijskih igrah »mogočno pričujejo za Kristusa«, tako sveti oče.

Naj olimpijske igre 2024 prek športa pripeljejo do priložnosti za pravi val bratstva, ki ga svet tako zelo potrebuje.

Druga skrb naj bo po papeževih besedah namenjena podpori invalidom, ubogim in odrinjenim na rob družbe, saj bi jih na ta način vključili »v to čudovito praznovanje«. Papež je tudi zaželel, da bi olimpijske igre 2024 »prek športa pripeljale do priložnosti za pravi val bratstva, ki ga svet tako zelo potrebuje«.

Kupi v trgovini

Vsi smo bratje – Fratelli tutti
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh