Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijski ogenj prispel v Peking

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 20. 10. 2021 / 11:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 11:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olimpijski ogenj prispel v Peking
Letalo z olimpijskim ognjem na krovu je davi pristalo v kitajski prestolnici FOTO: Pixabay

Olimpijski ogenj prispel v Peking

Olimpijski ogenj za zimske igre 2022 je prispel v Peking.

Po navedbah STA je letalo z olimpijskim ognjem na krovu davi pristalo v kitajski prestolnici. Zimske olimpijske igre v Pekingu prirejajo med 4. in 20. februarjem 2022.

Na slovesnosti ob olimpijskem stolpu v Pekingu je Cai Qi, ki vodi organizacijski odbor zimskih iger, sprejel plamenico in z njo prižgal večji ogenj na podstavku. Ta bo sprva, kot poročajo državni kitajski mediji, nekaj časa na ogled v Pekingu, nato pa naj bi ogenj pripeljali v različna kitajska mesta, da bi »širili olimpijski duh in pritegnili več ljudi za športe na ledu in snegu«.

Zimske olimpijske igre v Pekingu prirejajo med 4. in 20. februarjem 2022.

Dva dni pred igrami je predviden začetek poti olimpijske bakle s 1.200 udeleženci, ki bo vodila po prizoriščih tekmovanja.

STA še poroča, da so kitajski organizatorji olimpijski plamen sprejeli včeraj v Atenah. Prireditev so organizirali na panatenskem stadionu, v celoti zgrajenem iz marmorja, ki je leta 1896 gostil prve igre moderne dobe. Zaradi epidemije koronavirusne bolezni je bila na prireditvi navzoča le peščica povabljenih gostov.

Kitajski organizatorji so olimpijski plamen sprejeli včeraj v Atenah.

Plamen so prižgali s pomočjo konkavnega ogledala in sončnih žarkov v starodavnem mestu Olimpija na grškem polotoku Peloponez. Slovesnost so priredili na ostankih templja boginje Here v Olimpiji, prizorišču antičnih grških iger od osmega stoletja pred našim štetjem do četrtega stoletja našega štetja.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh