Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijsko lokostrelstvo v Vatikanu?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 12. 2014 / 10:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Olimpijsko lokostrelstvo v Vatikanu?

Vatikanski vrtovi bi lahko leta 2024 postali prizorišče olimpijskih iger.

Vatikanski vrtovi bi lahko po mnenju kardinala Joseja Saraive Martinsa postali prizorišče olimpijskih iger 2024. »To se mi zdi izvrstna zamisel; menim, da bi papež nanjo pristal«, je dejal nekdanji prefekt vatikanske Kongregacije za zadeve svetnikov v pogovoru za italijanske medije. Predsednik italijanske vlade Matteo Renzi je namreč v začetku tedna uradno napovedal, da se bo italijanska prestolnica potegovala za organizacijo letnih olimpijskih iger leta 2024.



V poštev pa ne bi prišli zgolj Vatikanski vrtovi, temveč tudi park papeške letne rezidence v Castel Gandolfu, je prepričan portugalski kardinal. Italijanski narodni olimpijski odbor je po medijskih navedbah izrekel predlog, da bi najmanj eno olimpijsko disciplino, morda lokostrelstvo, priredili na ozemlju Vatikana. Predsednik omenjenega odbora, Giovanni Malago, naj bi o tem s papežem spregovoril med včerajšnjo avdienco.

Kardinal Martins je v pogovoru še dejal, da se kaj podobnega doslej sicer še ni zgodilo, »toda Cerkev je šport vedno spodbujala kot nosilca zdravih vrednot«.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh