Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijsko zlato srbskih vaterpolistov s patriarhovim blagoslovom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 08. 2021 / 11:15
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2021 / 11:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olimpijsko zlato srbskih vaterpolistov s patriarhovim blagoslovom
Srbski vaterpolist Filip Filipović FOTO: Wikipedia

Olimpijsko zlato srbskih vaterpolistov s patriarhovim blagoslovom

Olimpijskih iger v Tokiu je konec, še vedno pa v svetu odmevajo zanimive zgodbe iz ozadja tega velikega športnega dogodka.

Ena izmed njih govori o ekipi srbskih vaterpolistov, ki so v nedeljo osvojili še zadnje zlato olimpijsko odličje, podeljeno na letošnjih igrah v japonski prestolnici. Srbija je v finalni tekmi v bazenu Tatsumi Water Polo Centre premagala Grčijo z rezultatom 13:10 in po olimpijadi v Riu znova osvojila zlato. Kot poroča avstrijski Kathpress, je bilo srbsko moštvo tokrat v manjši prednosti, saj so vaterpolisti v Tokio pripotovali z blagoslovom beograjskega patriarha Porfirija, cerkveni dostojanstvenik pa je zanje goreče navijal in molil tudi med vsako olimpijsko tekmo.

Beograjski patriarh Porfirije je goreče navijal in molil za srbske vaterpoliste.

Patriarh Porfirije je ekipo vaterpolistov pred odhodom v Tokio sprejel v svoji beograjski rezidenci. Športnike je pozval k poštenemu boju in spoštovanju nasprotnika. To, je poudaril patriarh, je treba upoštevati tako ob zmagah kot ob porazih, izpostavil pa je še temeljno misel olimpijskih iger o povezovanju narodov. Kapetan srbskega moštva je patriarhu v dar izročil vaterpolsko kapico.

Po zaključku olimpijade minulo nedeljo je patriarh Porfirije vsem srbskim športnikom čestital za njihov uspeh, posebno sporočilo pa je namenil vaterpolistom: njihov uspeh je odličen zgled, kaj vse je mogoče doseči s trdim delom in složnimi odnosi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh