Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olivia Newton-John: obiski katoliške maše, redna molitev Očenaša

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 08. 2022 / 14:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2022 / 15:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olivia Newton-John: obiski katoliške maše, redna molitev Očenaša
Olivia Newton-John v eni zadnjih klopi v kapucinski cerkvi v Kaliforniji, datum neznan. FOTO: p. Mick Joyce/Semenišče sv. Karla Boromejskega v Clevelandu

Olivia Newton-John: obiski katoliške maše, redna molitev Očenaša

Pevka in igralka Olivia Newton-John, ki je zaslovela z vlogo najstnice Sandy v filmu »Briljantina« iz leta 1978, je lansko leto v pogovoru za medije razkrila svojo najljubšo molitev.

Newton-Johnova je umrla minuli ponedeljek v starosti 73 let po dolgoletnem boju z rakavim obolenjem. Kot je pojasnila v omenjenem pogovoru, je vsak dan molila Očenaš, začela pa je v nosečnosti s svojim edinim otrokom, hčerko Chloe: »V nekem trenutku sem bila tik pred tem, da jo izgubim,« se je spominjala pokojna igralka. »Prosila sem Boga, naj reši Chloe, in če bo to storil, bom do konca življenja vsak večer molila Očenaš. In to sem storila,« je dejala. »Očenaš se mi zdi čudovita molitev. Močna molitev. Verjamem v molitev, mislim, da je to zelo močna stvar.« Chloe se je rodila leta 1986.

Olivia Newton-John je verjela, da imajo vsa verstva veljavo in pomen za mnoge ljudi, toda sama je najraje izgovarjala Gospodovo molitev.

Newton-Johnova se je molitve Očenaša naučila že kot otrok, je pojasnila in dodala, da je njena družina redno obiskovala cerkev, ko so živeli v Avstraliji. Verjela je, da imajo vsa verstva veljavo in pomen za mnoge ljudi, toda sama je najraje izgovarjala Gospodovo molitev.

Na njeno smrt v začetku tedna se je na družbenem omrežju Twitter odzval tudi kapucin p. Vince Mary, ki je zapisal, da je Newton-Johnova obiskovala katoliško mašo. »Pogosto je obiskovala sveto mašo v našem kapucinskem noviciatu v Santa Ynezu,« je tvitnil p. Vince. »Bog ji daj večni pokoj!«

Pokojna igralka je z možem živela na ranču v bližini kapucinskega samostana v Kaliforniji.

Za spletni portal CNA je povedal, da se je Newton-Johnova pogosto udeleževala maš v njihovem noviciatu, ki pogosto privablja tudi druge znane osebnosti - v bogoslovnem semenišču San Lorenzo v Santa Ynezu v Kaliforniji. Z možem je živela na ranču v bližini kapucinskega samostana.

Ni jasno, katero vero je pokojna dejavno živela pred smrtjo. Med lanskim pogovorom za medije je govorila tudi o molitvi in petju s prijatelji, ki so budisti, ter o različnih duhovnih doživetjih, pa tudi o življenju po smrti: »Večina ljudi želi verjeti, da se naše bivanje nekako nadaljuje,« je dejala. »Ne vem, ali je res tako, in upam, če do tega pride, da bom ljudem lahko posredovala ustrezno sporočilo.«

Nalaganje
Nazaj na vrh