Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oratorij na Mirenskem Gradu: »Borim se, da sem vitez za druge!«

Za vas piše:
Tjaša Nemec
Objava: 04. 07. 2022 / 16:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2022 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oratorij na Mirenskem Gradu: »Borim se, da sem vitez za druge!«
Vsakoletni oratorij na Mirenskem Gradu v bližini Nove Gorice. FOTO: Miha Kopač

Oratorij na Mirenskem Gradu: »Borim se, da sem vitez za druge!«

Na Mirenskem Gradu smo od 4. do 9. julija v Centru za družine Mirenski Grad pripravili oratorij. Animatorji, starši in otroci razmišljamo o življenju svetega Ignacija Lojolskega. Skupaj z njim ves teden spoznavamo, da je naše življenje bolj polno in veselo, če živimo za druge.

Pretekli teden je potekal v znamenju priprav, da bi otroci od oratorija odnesli kar največ. Pri tem nas je vodilo oratorijsko geslo, ki se glasi: »Borim se, da sem vitez za druge!« 

Animatorji so v času priprav bivali na Gradu 

Animatorji in pomočniki, ki so v času priprav bivali na Gradu, so ob dopoldnevih spoznavali življenje in delo na kmetiji: sodelovali so pri različnih opravilih na vrtu, njivi, urejali okolico, skrbeli za skupne prostore, pomagali v kuhinj. Ob delu so se spletale prijateljske vezi. S skupnimi močmi smo skrbeli za okolico in bili ob pogledu na opravljeno delo kljub naporom zelo zadovoljni.

FOTO: Miha Kopač

Animatorji in prostovoljci za otroke smo pripravili najrazličnejše dejavnosti, kot so dramska igra, animacija, petje in ustvarjalne delavnice. Trudimo se otroke vzgajati za vrednote.

Dramska igra. FOTO: Miha Kopač

Na oratoriju 130 otrok in 40 animatorjev 

V popoldanskih pripravah smo ob molitvi in katehezah razmišljali, kako živeti za druge. Tema je bila zahtevna, a se nam je vsem zdela zelo pomembna in nas je navduševala. Na pripravah so sodelovale tudi družine. Mame so pripravljale materiale za kateheze, očetje pa so postavljali kuliso za oratorijsko igrico in skrbeli za druga tehnična opravila. 

Skupno delo, pogovori in petje so nam pomagali, da smo postajali vse bolj usklajena in povezana velika družina.

FOTO: Miha Kopač

Danes pa je naš hribček s cerkvijo poln otroškega rajanja in veselja. Želimo si, da bi nas vse dni spremljal in razveseljeval Ignacijev zgled navdušenega in veselega življenja za druge!

Nalaganje
Nazaj na vrh