Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci popeljali Petra Prevca do novih rekordov

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 03. 2016 / 13:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Otroci popeljali Petra Prevca do novih rekordov

Otroci popeljali Petra Prevca do novih rekordov

Peter Prevc: Neprecenljivo je bilo danes skakati nad tisočero množico otrok.

Že dolgo smo vedeli, da bo letošnja Planica še posebej slovesna, saj nas so nas slovenski orli razveseljevali vse leto. Tik pred planiškim praznikom pa smo izvedeli, da se je dogajanje podaljšalo za en dan. Ta dan ni bil poseben le za slovenske letalce, temveč tudi za več kot 3.500 slovenskih osnovnošolcev s spremljevalci, 12 velikimi družinami in skupinami otrok s posebnimi potrebami, ki jih je Zavarovalnica Triglav kot dolgoletna partnerica Smučarske zveze Slovenije in zlati sponzor Planice 2016 z okoli 70 avtobusi znova popeljala v Planico pripeljala na ogled planiškega spektakla. Mladi iz vse Slovenije so ob letalnici bratov Gorišek pripravili izjemno vzdušje in skakalce s Petrom Prevcem na čelu ponesli do novih rekordov.



Trije rekordi Petra Prevca

Peter Prevc je z zmago dosegel tri rekorde: zdaj ima največ zmag v eni sezoni (14), dosegel je največje število točk v sezoni (zdaj jih ima 2123), z 20. stopničkami v sezoni pa se je na vrhu lestvice izenačil z Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem. A sezone še ni konec.



»Planica je vsako leto izziv za nas skakalce. Najlepši občutek je končati sezono na domačem terenu. Letos se zares veselim zaključnega dejanja v dolini pod Poncami,« je v ciljni areni dejal najboljši skakalec zime ter ambasador zavarovalnice in njenih družbeno odgovornih aktivnosti Peter Prevc in dodal: »Neprecenljivo je bilo danes skakati nad tisočero množico otrok. Njihovo navdušenje nam daje še dodaten zagon. Z veseljem smo si po nastopu vzeli čas zanje in za skupno druženje. Super, da jim Zavarovalnica Triglav omogoča doživeti tak dan.«

Peter Prevc je po tekmi otrokom delil avtograme, se z njimi fotografiral in jim podarjal podpisano kartico s svojo podobo.


Maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi

Preizkusite letalnico tudi vi

Osnovnošolci iz vse Slovenije, od Murske Sobote do Kopra, so tudi preizkusili velikanko v virtualnem okolju z aplikacijo Oculus Rift in virtualnimi očali. Zavarovalnica Triglav, ki je planiškim poletom zvesta že skoraj pol stoletja, bo konec tedna, v petek in soboto, 18. in 19. marca, omogočila tudi obiskovalcem nakupovalnega središča Citypark v Ljubljani. Triglav omogoča tudi ogled skakalnega spektakla v središču Ljubljane (pri Pošti Slovenije na avtobusni postaji) na posebni oglasni površini Citylight.



Skrb za dolino pod Poncami in obiskovalce

Zavarovalnici Triglav je prek Zavoda Vse bo v redu z namenom ozaveščanja o negativnih posledicah, ki jih v družbi povzroča prekomerno uživanje alkohola, podprla akcijo 40 dni brez alkohola. V dolini pod Poncami pa skrbi tudi za čisto okolje, zato obiskovalcem ponuja biorazgradljive vrečke za odpadke. Z njimi zavarovalnica napoveduje že sedmo sezono akcije Očistimo naše gore, s katero tradicionalno vabi obiskovalce hribov in gora k ohranjanju čistega okolja, gibanju v naravi in odgovorni hoji v hribe.


Norvežan Johann Andre Forfang ter Slovenca Peter Prevc in Robert Kranjec

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh