Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Otroci trpijo zaradi prepirov in ločitev«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 06. 2015 / 11:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Otroci trpijo zaradi prepirov in ločitev«

»Otroci trpijo zaradi prepirov in ločitev«

Papež je med današnjo splošno avdienco pozval k večji skrbi za ločene, razvezane in neporočene pare.

Ločitev zakoncev je po mnenju papeža Frančiška včasih »neizogibna« in celo »moralno potrebna«, denimo v primeru, ko je šibkejšega partnerja ali otroke potrebno zaščititi pred nasiljem, poniževanjem, izkoriščanjem ali brezbrižnostjo. Kot je sveti oče dejal med današnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu, pa »hvala Bogu« obstajajo tudi poročeni pari, ki s pomočjo vere in ljubezni do otrok ostanejo zvesti svojim zakonskim obljubam, »četudi je na videz povsem nemogoče, da bi znova oživili svoj zakon«.



Papež je zakonce spodbudil, naj se bolj ozirajo na svoje otroke. Ti namreč najbolj trpijo zaradi prepirov in ločitev, ranjenosti njihovih duš pa ni mogoče preprosto »ozdraviti z darili in s sladkarijami«. »Ko odrasli izgubijo glavo, ko vsak misli le nase, ko mama in oče drug drugemu škodujeta, otrokova duša izjemno trpi, prevzame jo občutek obupa«, je pojasnil papež. Takšne rane pa pustijo sledi.

Frančišek je obenem pozval k večji skrbi za ločene, razvezane in neporočene pare. V našem okolju živi veliko družin v t.i. »neurejenih položajih«, je pojasnil sveti oče in dodal, da mu ta cerkvenopravni izraz »ni prav nič všeč«. Takšnim družinam bi morali postavljati vprašanja: »Kako vam lahko pomagamo? Kako vas lahko spremljamo?«

V vrsti katehez o družini je papež danes torej spregovoril o »ranjenosti« družin. To je bila zadnja splošna avdienca pred poletnim premorom. V mesecu juliju Frančišek ne bo imel splošnih avdienc, naslednja je na programu 5. avgusta.

Vir: Kathpress
Foto: RV / AP / Reuters

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh