Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci za sovrstnike zbrali več kot 41.000 zvezkov

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 29. 07. 2021 / 10:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2021 / 10:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Otroci za sovrstnike zbrali več kot 41.000 zvezkov
Akciji se je letos pridružilo 208 osnovnih šol in 83 vrtcev. FOTO: Tatjana Splichal.

Otroci za sovrstnike zbrali več kot 41.000 zvezkov

Slovenska karitas je zaključila letošnjo 13. zaporedno akcijo Pokloni zvezek.

V akciji se je skupaj zbralo več kot 41.000 zvezkov, ki so jih otroci ob spodbudi staršev in učiteljev poklonili za svoje sovrstnike. Karitas jih bo poleg druge pomoči s paketi šolskih potrebščin in naročilnicami za delovne zvezke v avgustu razdelila osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin. V akciji so zbirali zvezke po osnovnih šolah in vrtcih ter v trgovinah Office&More in Bags&More.

Akciji se je letos pridružilo 208 osnovnih šol in 83 vrtcev, v katerih so otroci zbrali več kot 28.000 zvezkov in 400 tempera barvic. 

Večino zvezkov so sodelavci škofijskih Karitas po šolah in vrtcih že prevzeli.

Akcija, ki se je pričela v mesecu maju, je tudi osveščevalne narave, saj s sporočili spodbuja k sočutju, medvrstniški solidarnosti in razumevanju razmer, v katerih živijo mnoge slovenske družine, katerih stiske se žal zaradi koronavirusa še poglabljajo. 

Akcijo učitelji in vzgojitelji otrokom predstavijo s spremljajočimi kratkimi filmi, delavnicami in razglednico, na katero otroci zapišejo misel za sovrstnika, ki bo darovani zvezek prejel. 

Slovenska karitas nadaljuje tudi z akcijo Otroci nas potrebujejo, v kateri zbira finančna sredstva za pomoč otrokom. Pomoč prejmejo družine v obliki paketov in naročilnic za nakup delovnih zvezkov. Najbolj potrebnim pa Karitas pomaga tudi med letom s plačilom položnic in pokrivanjem različnih stroškov, povezanih s šolanjem. Prošnjo za pomoč je še vedno mogoče oddati na najbližji škofijski Karitas. 

Vsi, ki bi še želeli pomagati osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin, lahko to storite z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana    

TRR: SI56 0214 0001 5556 761    

sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Dar v višini 5 EUR je mogoče posredovati tudi po SMS sporočilu s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha, T-2 in Boba.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem otrokom, staršem, učiteljem, vzgojiteljem za sodelovanje, ter še posebej vsem darovalcem. 

Nalaganje
Nazaj na vrh