Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroški vlak letos za otroke s popotresnih območij v Italiji

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 05. 2017 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroški vlak letos za otroke s popotresnih območij v Italiji

400 otrok bo junija obiskalo Vatikan.

V Vatikan tudi letos prihaja Otroški vlak, s katerim bo tokrat potovalo štiristo otrok, ki prihajajo s popotresnih italijanskih območij. Pobudo organizira Dvorišče narodov pri Papeškem svetu za kulturo v sodelovanju z italijanskimi železnicami.

Otroški vlak bo v Vatikan prispel 4. junija, na njem pa bodo otroci v starosti od 6 do 12 let iz krajev Amatrice, Accumoli, Norcia in Arquate del Tronto v osrednji Italiji, ki jih je v zadnjem letu prizadel močan potres. Tema letošnjega dogodka je okoljevarstveno obarvana: Mali popotniki, veliki ambasadorji, varuhi Zemlje. Otroci bodo v Vatikan prišli s posebnim poslanstvom: kot zagovorniki okolja, ki se ga ne sme več izkoriščati na tako sebičen način, ampak ga varovati s spoštovanjem in vzpostavljanjem ravnovesja.

Predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi je na predstavitvi dogodka dejal, da se ta osredotoča na lik otroka: »Otroci so po eni strani izredno občutljivi, uspe jim preživeti in predelati tudi tragične izkušnje mnogo bolje kot odraslim. Po drugi strani pa se od njih lahko veliko naučijo tudi odrasli.«

Otroški vlak v Vatikan prihaja že peto leto po vrsti. Tokrat v pobudi sodeluje tudi italijanski senat. Predsednik Pietro Grasso je zatrdil, da vzgoja mladih generacij in kultura preventive še vedno predstavljata najučinkovitejše gonilo za zaščito območja, ki ga je treba obnoviti z držo upanja.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh