Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi: Papež piše okrožnico o ekologiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 01. 2014 / 10:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Lombardi: Papež piše okrožnico o ekologiji

P. Lombardi: Papež piše okrožnico o ekologiji

Vatikanski tiskovni predstavnik je potrdil Hollandeovo izjavo po predsednikovem obisku pri papežu.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je minuli konec tedna potrdil, da papež Frančišek pripravlja besedilo na temo ekologije človeka, kar je pred tem po srečanju s svetim očetom omenil francoski predsednik Francois Hollande.

Frančišek pripravlja besedilo, ki bo govorilo o stvarjenju, okolju in problemu zapravljanja; »perspektiva pa je okrožnica na to temo«, je pojasnil p. Lombardi in dodal, da gre zaenkrat vsekakor za šele začeti projekt.


Kako dolgo bo Frančišek besedilo še pripravljal in kdaj lahko računamo s predstavitvijo okrožnice, trenutno še ni mogoče napovedati, gotovo je le, da papež namerava izpostaviti pomen »ekologije človeka«, je še pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik.

Okrožnica bi bila po Evangeljskem veselju (Evangelii gaudium), predstavljenem v lanskem novembru, drugo papeževo besedilo po nastopu položaja marca lani, ki ga je spisal sam. Besedilo junija objavljene okrožnice Luč vere (Lumen Fidei) je v veliki meri nastalo pod peresom Frančiškovega predhodnika Benedikta XVI.

Na dejstvo, da Frančišek načrtuje okrožnico na temo ekologije, »družbe odpadkov«, zapravljanja naravnih virov, okoljevarstva in zaščite življenja, so večkrat namigovale že izjave papeževih argentinskih prijateljev.

Temo »Ekologija človeka« je upokojeni papež Benedikt XVI. načel že v svojem govoru v nemškem parlamentu septembra 2011. Cerkev si mora prizadevati za ohranjanje naravnega reda stvarstva in človeka.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh