Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Največ dežja padlo v Osilnici, Idriji in na Vrhniki, na Kaninu in Kredarici sneg

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 17. 09. 2022 / 08:27
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.09.2022 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Največ dežja padlo v Osilnici, Idriji in na Vrhniki, na Kaninu in Kredarici sneg
Razmere v Občini Osilnica. FOTO: FB Občina Osilnica

Največ dežja padlo v Osilnici, Idriji in na Vrhniki, na Kaninu in Kredarici sneg

Obilno deževje, ki je v četrtek zajelo predvsem zahodno polovico Slovenije, bo danes počasi jenjalo, do večera pa naj bi povsod prenehalo deževati. Medtem pa je Kanin in Kredarico že pobelil sneg.

Po podatkih ARSA je v zadnjih dneh največ padavin padlo na območju Osilnice, Idrije, Vrhnike, Šebreljskega vrha, Iskrbe, Žirov in Črnomlja, najmanj pa v Prekmurju ter na Goriškem, Krasu in v Slovenski Istri.


Razlivanje ob Ljubljanici in Krki

Danes so možna razlivanja predvsem ob Ljubljanici in Krki ter manjših rekah, predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji, poplavljala bo tudi Kolpa.

Deževje in veter sta v minulih dneh v več krajih po državi povzročala težave. Največ je bilo poplav meteorne vode, veter je razkril več streh, podrtega je veliko drevja. Zaradi občasnih močnejših nalivov so narasle nekatere reke in njihovi pritoki, sprožilo se je tudi nekaj manjših zemeljskih plazov. Naporna noč je bila zlasti v Osilnici, kjer so domačim gasilcem priskočili na pomoč kolegi iz Kočevja. 

FOTO: FB Občina Osilnica

Gasilci na več kot 190 lokacijah

Poplavljale so Kolpa, Sora, Logaščica s hudourniškimi pritoki, Ljubljanica s pritoki in Idrijca. Gasilci so po podatkih STA posredovali na 190 lokacijah. Aktiviranih je bilo šest poklicnih in 103 prostovoljna teritorialna gasilska društva. Največ dela so imeli gasilci na območju izpostav Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Trbovlje, Celje in Postojna, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Do večjih razlivanj prihaja tudi na Žirovkem. FOTO: Spletna stran PGD Žiri

Do večera bodo padavine skorja povsod ponehale

Danes bo oblačno, deževno in hladno. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1600 metrov nadmorske višine.

Padavine bodo sredi dneva od severa slabele in do večera povsod ponehale, najpozneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo po napovedih Arsa od 9 do 13, na Primorskem do 18 °C.



Kupi v trgovini

Razprodano
V naravo v svate
Osebna rast
20,66€
Nalaganje
Nazaj na vrh