Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Palestinski predsednik Abas pri papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 10. 2013 / 07:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Palestinski predsednik Abas pri papežu

Palestinski predsednik Abas pri papežu

Prihodnji teden bo sveti oče sprejel izraelskega premierja Netanyahuja in ameriškega zunanjega ministra Kerryja.

Papež Frančišek se je včeraj sestal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom. To je bilo njuno prvo srečanje, palestinski predsednik pa se je pred tem šestkrat sestal z nekdanjim papežem Benediktom XVI., nazadnje v lanskem decembru.


Predsednik palestinskih avtonomnih oblasti Abas je s papežem Frančiškom razpravljal o položaju na Bližnjem Vzhodu. Sogovornika sta pozdravila ponovno vzpostavitev izraelsko-palestinskih pogajanj in izrazila upanje za »pravično in trajno rešitev« spora, kot so po srečanju sporočili iz Vatikana. Abas in Frančišek sta bila enotnega mnenja, da so nujno potrebne »pogumne odločitve v prid miru«, ob čemer pa je pričakovati tudi pomoč mednarodne skupnosti.

Sogovornika sta izrazila zaskrbljenost glede položaja v Siriji. Abas je po avdienci izjavil, da je papeža povabil na obisk v Sveto deželo. Uradnega odgovora iz Vatikana še ni bilo slišati.

Papeža Frančiška je v Sveto deželo povabil že izraelski predsednik Šimon Peres, v okviru potovanja pa naj bi sveti oče obiskal tudi izraelsko skupščino, »knesset«. V tem primeru bi se prvič v zgodovini zgodilo, da papeža sprejmejo v izraelskem parlamentu. Po navedbah izraelskih medijev je Frančišek povabilo sprejel, kot možni termin potovanja pa navajajo marec prihodnje leto.

Prihodnjo sredo bo sveti oče v avdienco sprejel predsednika izraelske vlade Benjamina Netanyahuja in ameriškega zunanjega ministra Johna Kerryja.





Vir: Kathpress
Foto: splet / news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh