Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Panama računa z visoko udeležbo na SDM 2019

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 04. 2017 / 10:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Panama računa z visoko udeležbo na SDM 2019

Majhna država se sooča z velikimi logističnimi težavami.

Panamski predsednik Juan Carlos Varela upa, da bo država z organizacijo svetovnega dne mladih leta 2019 tudi kaj zaslužila. Kot je dejal v pogovoru s krajevnimi mediji, si obeta prihodek v višini med 500 in 600 milijonov evrov. Mala srednjeameriška država se je zaradi obsežnosti srečanja primorana soočiti z velikimi logističnimi izzivi. Pričakujejo menda okoli pol milijona tujih obiskovalcev. SDM, ki se ga običajno udeleži tudi papež, bo eden globalno najpomembnejših dogodkov v zgodovini Paname, je pojasnil predsednik Varela.

V pogovoru za medije je spregovoril tudi o dodatni motivaciji, da posodobijo državno infrastrukturo. Do začetka svetovnega srečanja mladih naj bi v prestolnici končali z gradnjo druge proge podzemne železnice in mednarodnega letališča, ki velja za enega pomembnejših na tem območju.

Poleg tega pa se Cerkev v Panami v pripravi na SDM ukvarja z izgradnjo organizacijskih struktur. Po navedbah spletnega portala Panama America naj bi prihodnji mesec oznanili nove podrobnosti o tem, kje bo osrednje prizorišče dogajanja, in višino stroškov za pripravo srečanja.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh