Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pande v Schönbrunnu pod duhovnim okriljem

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 05. 06. 2012 / 09:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pande v Schönbrunnu pod duhovnim okriljem

Cistercijani Svetega križa prevzemajo botrstvo nad pandami v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn.

'Pojoči menihi' Svetega križa v avstrijski prestolnici so posvojili azijske medvedke: bratje cistercijani iz samostana v Dunajskem gozdu (Wienerwald) so prevzeli botrstvo nad pandami, ki prebivajo v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn. Direktorica živalskega vrta Dagmar Schratter bo opatu Maximilianu Heimu in skupini mlajših redovnih bratov 11. junija predala potrdilo o pokroviteljstvu. »Pande sicer ne znajo prepevati, imajo pa kožuh v 'naših barvah' - črni in beli«, je pojasnil p. Karl Wallner v izjavi za javnost bratov cistercijanov. Poleg tega naj bi omenjene živali predstavljale 'simbol miru in sloge med narodi'.

Velike pande, ki jim grozi izumrtje, pa so tudi 'simbol ogrožene narave': »Cistercijani si že skoraj devetsto let prizadevamo za trajnostni razvoj, varstvo narave in ljubezen do živali. Z botrstvom želimo spomniti na odgovornost vseh ljudi do Božjega stvarstva in vseh živih bitij«, pojasnjuje p. Wallner.

Do sodelovanja med redovniki in dunajskim živalskim vrtom je prišlo po spletu 'nebeških naključij': opat Heim je med poletom v Rim v letalu sedel poleg Karin Kruckenfellner, ki je v živalskem vrtu pristojna za urejanje pokroviteljstva nad živalmi, Kruckenfellnerjeva pa je opatu izrazila svoje navdušenje nad glasbo cistercijanskih menihov.

Dodatne informacije: http://www.stift-heiligenkreuz.org/

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh