Zapri
Iskanje

Papeška akademija kritično o »cepitvenem nacionalizmu«

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 11. 2021 / 09:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2021 / 09:48
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papeška akademija kritično o »cepitvenem nacionalizmu«

Papeška akademija kritično o »cepitvenem nacionalizmu«
Edward Jenner: Cepljenje proti črnim kozam FOTO: Wikipedia
Papeška akademija znanosti je znova kritično ocenila še vedno obstoječe primanjkljaje v boju proti koronavirusni bolezni.

Več kot 3,5 milijard ljudi še vedno čaka na prejem cepiva, so pri omenjeni akademiji zapisali v izjavi za javnost. Pomanjkanje cepiv v revnejših državah je privedlo do »moralno neupravičljivih krivic«, poleg tega pa se z manjšo precepljenostjo v državah z nižjimi prihodki veča globalno tveganje pojavljanja novih variant. Člani Papeške akademije znanosti so zapisali: »Neenak dostop do cepiv in cepitveni nacionalizem bogatih držav se morata končati!«

Dolžnost znanstvenikov, časnikarjev, politikov in verskih skupnosti je, da se odločno borijo proti slehernemu širjenju lažnih informacij in teorij zarote glede epidemije in cepiv.

Akademija poleg tega tudi spodbuja nadaljnje mreženje znanstvenikov ter primerno financiranje njihovega dela. Dolgotrajne posledice nekaterih obolelih za koronavirusno boleznijo vzbujajo skrbi in zahtevajo »intenzivne raziskave ter ciljne ukrepe na področju javnega zdravstva«. Po mnenju članov akademije je dolžnost znanstvenikov, časnikarjev, politikov in verskih skupnosti, da se odločno borijo proti slehernemu širjenju lažnih informacij in teorij zarote glede epidemije in cepiv.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh