Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeško vino iz rojstnih krajev rodbine Bergoglio

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 03. 2017 / 10:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeško vino iz rojstnih krajev rodbine Bergoglio

Žlahtna kapljica prihaja iz male skupnosti Portacomaro na severu Italije, kjer so živeli Frančiškovi predniki.

Papeža Frančiška bodo v Italiji kmalu počastili tudi z »njegovim« vinom. »Papeško vino«, ki naj bi imelo zdravilne učinkovine, bo na voljo v naslednjem mesecu dni, kot je ta teden poročal italijanski časnik La Stampa. »Naša velika želja je seveda, da bi lahko nazdravili s Frančiškom, med domačimi griči, v njegovem Portacomaru«, je povedal tamkajšnji župan Valter Pierini. Papeško vino prihaja iz male skupnosti Portacomaro na severu Italije, kjer so živeli Frančiškovi italijanski predniki. Ko je bil Jorge Mario Bergoglio pred štirimi leti izvoljen za papeža, je župan Pierini udejanil projekt »Papežev vinski grič« na hektarju občinske zemlje.

Okušanje grozdja s »papeževega vinskega griča« v pokrajini Asti je pokazalo, da imajo snovi v sadežih tudi zdravilne učinkovine – »denimo za obnovo čeljustnih kosti«, kot piše La Stampa. Podobno velja za značilno vrsto grozdja v pokrajini Piemont, »Grignolino«.

Da je papežu posvečena značilna deželna pijača, ni nič novega: za časa pontifikata Benedikta XVI. (2005-2013) so varili tudi »papeško pivo«.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh