Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež brezposelni samohranilki podaril 500 evrov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 10. 2014 / 10:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež brezposelni samohranilki podaril 500 evrov

Nadškof Krajewski vsako leto razdeli denarno podporo več tisoč ljudem.

Papež Frančišek je brezposelni samohranilki, materi treh otrok iz južne Italije, podaril 500 evrov. Kot je poročal milanski katoliški časnik Avvenire, je iz zdravstvenih razlogov za delo nezmožna ženska iz mesta Qualiano pri Neaplju papežu konec letošnjega septembra v pismu razodela svojo stisko. Denarna pomoč naj bi bila »znamenje dobre volje in spodbude s strani svetega očeta«, je omenjeni časnik navedel besede iz spremnega besedila, ki ga je iz rok vodje vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškofa Konrada Krajewskega, skupaj s čekom prejel domači župnik žene v stiski.



Papež žal nima možnosti, da bi podarjal večje vsote denarja, ampak lahko ponudi le skromno podporo, je še zapisano v pismu. Po navedbah časnika Avvenire je Italijanki že grozilo, da ji bodo zarubili premoženje.

Vatikanska ustanova za apostolske nabirke vsako leto razdeli denarno pomoč več tisoč ljudem, le redko pa v javnost pridejo podatki o posameznih primerih. V lanskem letu je bilo podpore deležnih več kot 10.000 oseb v skupni višini dveh milijonov evrov. Tudi v letošnjem letu bo po ocenah nadškofa Krajewskega stanje precej primerljivo. Finančni darovi potrebnim izvirajo predvsem iz prostovoljnih darov.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (A. P.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh