Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež Frančišek - mož beseda«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 14. 03. 2018 / 09:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2018 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež Frančišek - mož beseda«

Na peto obletnico pontifikata so na Vatican News objavili trailer filma Wima Wendersa »ne o papežu Frančišku, ampak s papežem Frančiškom«.
Focus Features bo po navedbah Radia Vatikan 18. maja po kinodvoranah začel z distribucijo filma režiserja in scenarista, trikratnega nominiranca za filmsko nagrado Oskar, Wima Wendersa, z naslovom »Papež Frančišek - mož beseda«. Na peto obletnico pontifikata so na spletnem portalu Vatican News objavili trailer filma, ki po besedah ustvarjalcev »ni film o papežu Frančišku, ampak je film s papežem Frančiškom«.



Film, ki je nastal v koprodukciji različnih medijskih hiš, med drugim tudi Vatican Media, je posnet na način, da gledalca neposredno sooča s papežem Frančiškom ter tako ustvarja dialog z njim in dobesedno s svetom, ki ga obdaja. Ko prisluhne vprašanjem oseb različnih življenjskih poti in obdobij življenja, papež Frančišek odgovarja na vprašanja kmetom in delavcem, beguncem, otrokom in ostarelim, zapornikom ter tistim, ki živijo v favelah ali po begunskih taboriščih. Vsi ti glasovi in vsi ti obrazi predstavljajo prerez človeštva, ki se je združilo v dialog s papežem Frančiškom. Frančišek skozi celoten film predstavlja svoj pogled na Cerkev, skrb za revne, okolje, družbeno pravičnost, prizadevanje za mir in medverski dialog.

»Niti v svojih najdrznejših sanjah si nisem mislil, da bom posnel film o papežu Frančišku,« je po navedbah Radia Ognjišče režiser Wim Wenders predstavil svoje zadnje delo. Film po besedah njegovih ustvarjalcev prikazuje osebo, ki živi to, kar govori.

Vir: Radio Vatikan / FB / Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh