Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek ohranja argentinski potni list

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 02. 2014 / 07:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek ohranja argentinski potni list

Papež Frančišek ohranja argentinski potni list

Jorge Mario Bergoglio je obnovil svoje dokumente.

Papež Frančišek je po navedbah argentinskega notranjega ministrstva vložil zahtevo za nov potni list in novo osebno izkaznico. »Frančišek je izrecno prosil, naj v postopku nima nikakršne prednosti, ampak naj njegovo zahtevo obravnavamo po običajni poti«, so sporočili z urada. V Rimu je papež oddal potrebni prstni odtis, lastnoročni podpis in fotografijo za potni list.

Pristojni argentinski notranji minister Florencio Randazzo je navdušen nad papeževo odločitvijo, da bo po svetu potoval kot argentinski državljan. To dejanje celotno deželo navdaja z velikim ponosom, je pojasnil Randazzo.

Notranje ministrstvo je objavilo tudi fotografiji obeh dokumentov, na katerih je vidno ime Jorge Mario Bergoglio. Fotografija prikazuje papeža v beli papeški opravi. Novi potni list z veljavnostjo do 14. februarja 2024 in nova osebna izkaznica naj bi v Vatikan prispela v naslednjih dneh.

Papež je obenem tudi vatikanski državljan in potuje z diplomatskim potnim listom Svetega sedeža, ker na pastoralne obiske po Italiji in v inozemstvo odhaja kot voditelj katoliške Cerkve in najvišji predstavnik Svetega sedeža. V tej funkciji bo v letošnjem maju obiskal tudi Jordanijo in Izrael.

Kot je sporočil argentinski veleposlanik pri Svetem sedežu, pa naj bi Frančišek leta 2016 obiskal tudi svojo domovino. V mestu Tucuman čez dve leti prirejajo Evharistični kongres, ki naj bi se ga udeležil tudi sveti oče. Poleg tega leta 2016 v Argentini obhajajo 200. obletnico državne neodvisnosti.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh