Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek priljubljen po vsem svetu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 12. 2014 / 07:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek priljubljen po vsem svetu

Papež Frančišek priljubljen po vsem svetu

Raziskava je pokazala, da papeža posebej cenijo v Argentini, Italiji, Franciji, na Poljskem in Filipinih.

Papež Frančišek je priljubljen po vsem svetu: skoraj dve tretjini sodelujočih v raziskavi, ki jo je v 43 državah izvedlo raziskovalno središče Pew Research Center iz ameriške prestolnice, je izrazilo svojo naklonjenost voditelju vesoljne katoliške Cerkve. Le 11 % izprašanih je v globalnem povprečju papeža označilo kot »nesprejemljivega«.



Bolj priljubljen kot v svoji domovini Argentini in v Italiji (po 91 %) ter v Franciji in na Filipinih (po 88 %) je papež z 92 % izprašanih le še na Poljskem.

V evropskem povprečju je Frančišku naklonjenih 84 % sodelujočih v raziskavi. V pretežno pravoslavni Grčiji je svoje navdušenje nad papežem izrazil vsak drugi sodelujoči.

Z 78 % pa je Frančišek dosegel še višjo stopnjo priljubljenosti v Združenih državah Amerike kot v Latinski Ameriki, kjer ga je podprlo 72 % izprašanih. Sledijo Afrika (44 %), Azija (41 %) in Bližnji Vzhod (25 %). Predvsem v islamskih državah je seveda moč najti več papeževih kritikov kakor zagovornikov. V Turčiji, ki jo je sveti oče nedavno obiskal, ga je podprlo 14 % sodelujočih v raziskavi, kritiko katoliškemu voditelju je izrazilo 32 % ljudi.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh