Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek sprejel kardinala Pella

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 10. 2020 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2020 / 12:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek sprejel kardinala Pella

Kardinal Pell se je pred tednom dni iz Avstralije vrnil v Vatikan.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je danes zjutraj v zasebno avdienco sprejel kardinala Georgea Pella, ki se je pred tednom dni iz rodne Avstralije vrnil v Vatikan, potem ko ga je avstralsko vrhovno sodišče oprostilo vseh obtožb spolne zlorabe mladoletnikov, poroča spletni portal Vatican News. Kardinal je bil sprva obsojen na šestletno zaporno kazen, v času trajanja sodnega postopka pa je v zaporu preživel več kot 400 dni. O podrobnostih pogovora med cerkvenima dostojanstvenikoma iz Vatikana ne poročajo.

Danes 79-letni kardinal je bil v letih med 2014 in 2019 prefekt vatikanskega Tajništva za ekonomijo. Rim je zapustil julija 2017, da bi se v domovini branil pred obtožbami spolne zlorabe dveh mladoletnikov, ko je bil še nadškof v Melbournu. Papež Frančišek mu je za obdobje sodnega postopka odobril »dopust«. Sodeč po zadnjem Papeškem letopisu kardinal trenutno nima nobenih vodstvenih obveznosti v rimski kuriji. V Vatikanu proti Pellu doslej niso začeli cerkveno-pravnega postopka, s pojasnilom, da bodo najprej počakali na izid sojenja v Avstraliji, in opazovalci menijo, da so preiskavo glede avstralskega kardinala zdaj zaprli tudi na vatikanskem sodišču.

Kardinal Pell se je 30. septembra po treh letih prvič vrnil v svoje rimsko stanovanje. O vzrokih, zakaj se je vrnil v Vatikan, zaenkrat še ni spregovoril. Minuli teden je obiskal različne vatikanske urade, kljub obvezni 14-dnevni karanteni, ki trenutno velja za vse, ki pripotujejo v Italijo.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh