Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež hvaležen za »bližino in molitev«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 07. 2021 / 20:45
Oznake: Papež, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.07.2021 / 20:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež hvaležen za »bližino in molitev«
Papež Frančišek dobiva sporočila molitve in podpore z vsega sveta. FOTO: Vatican Media

Papež hvaležen za »bližino in molitev«

Danes ob 13.30 je papež Frančišek prvič po nedelji, ko so ga po opoldanskem angelusu odpeljali na operacijo debelega črevesa v rimsko bolnišnico Agostino Gemelli, napisal objavo na družbenem omrežju in se v njej zahvalil ljudem po vsem svetu za molitve, prijazna sporočila in skrb za njegovo zdravje in dobro okrevanje.

»Dotaknila so se me številna sporočila, prejeta v teh dneh. Vsem se zahvaljujem za bližino in molitev,« je zapisal.

Karekin II., vrhovni patriarh Armencev, je v svojem sporočilu »ljubljenemu bratu v Kristusu« Frančišku zagotovil, da »prosimo nebeškega Očeta, naj vas čuva in varuje v svojem usmiljenju in vam podarja še mnoga plodna leta papeževanja«. Med številnimi svetovnimi voditelji so se svetega očeta spomnili tajvanski predsednik Ing-wen Tsai, palestinski predsednik Mahmud Abas (»Skupaj prosimo Boga, naj vam nakloni zdravje za nadaljnje zavzemanje za mir in ljubezen med ljudmi.«) in turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Predsednik Novozelandske škofovske konference John Atcherley Dew je poudaril, da »se sleherni novozelandski katolik v molitvah spominja papeža Frančiška«.

Prosimo nebeškega Očeta, naj vas čuva in varuje v svojem usmiljenju in vam podarja še mnoga plodna leta papeževanja. (Karekin II.)

Prvi mož Cipra Nicos Anastasiades v »urah osebne preizkušnje« upa, da bo papež hitro okreval, in goreče moli, da bi »Jezus Kristus vaši svetosti podelil zdravje in moč«. Nekdanji kubanski predsednik Raul Castro je zapisal: »Ljudje bolj kot kdaj koli prej potrebujejo vašo modrost in moralno avtoriteto.« Poljski predsednik Andrzej Duda pa je papežu zagotovil molitveno podporo in izrazil prepričanje, da bo »lahko njegova svetost kmalu spet z ljubeznijo in upanjem podpirala svetovno skupnost, ki v teh težkih časih zelo potrebuje njegovo duhovno tolažbo.«

Nalaganje
Nazaj na vrh