Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in Djukanović o položaju na Balkanu

Objava: 15. 12. 2009 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež in Djukanović o položaju na Balkanu

Črnogorski predsednik vlade se je včeraj v Vatikanu sestal s svetim očetom

Črnogorski predsednik vlade Milo Djukanović je s papežem Benediktom XVI. včeraj razpravljal o položaju in trenutnih izzivih na Balkanu. Pri pogovorih v Vatikanu je tekla beseda tudi o prizadevanjih za politično ravnovesje med etničnimi in verskimi skupnostmi v Črni gori, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Pohvalo pa so izrekli prispevku katoliške manjšine za dobrobit črnogorske družbe.

Po avdienci pri svetem očetu se je črnogorski predsednik vlade pogovarjal tudi z vatikanskim državnim tajnikom Tarcisiem Bertonejem in z vatikanskim zunanjim ministrom nadškofom Dominiqueom Mambertijem. Ozračje pogovorov so v Vatikanu označili kot ‘prisrčno’.

Sveti sedež in Črna gora sta diplomatske stike navezala decembra leta 2006, le nekaj mesecev po črnogorski razglasitvi neodvisnosti junija istega leta. Od okoli 630.000 državljanov Črne gore jih približno tri četrtine pripada srbski pravoslavni Cerkvi, okoli 18% pa je muslimanov. Rimokatoliški kristjani predstavljajo okoli štiri odstotke prebivalstva.

Djukanović je Vatikan obiskal v spremstvu svoje soproge Lidije in uradne delegacije.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh