Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je imenoval novega evropskega veleposlanika

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 26. 06. 2012 / 11:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je imenoval novega evropskega veleposlanika

Nadškof Alain Paul Lebeaupin je že od leta 1979 dejaven v diplomatski službi Svetega sedeža.

Papež Benedikt XVI. je sedeminšestdesetletnega nadškofa Alaina Paula Lebeaupina, doslej vatikanskega veleposlanika v Keniji in stalnega opazovalca pri Organizaciji Združenih narodov v Nairobiju, imenoval za novega apostolskega nuncija pri Evropski zvezi. Lebeaupin, ki prihaja iz Pariza, bo na novem položaju nasledil svojega rojaka, dvainsedemdesetletnega Andreja Dupuya, ki je bil decembra lani imenovan za veleposlanika na Nizozemskem. Naziv veleposlanika je prejel šele leta 1999.

Iz belgijske prestolnice je Lebeaupin odšel na mesto veleposlanika v Ekvador, v začetku leta 2005 pa je tedanji papež Janez Pavel II. francoskega cerkvenega diplomata poklical v Kenijo. V tamkajšnji prestolnici Nairobi je bil deloval kot stalni opazovalec pri okoljevarstvenem programu Združenih narodov in kot sodelavec njihovega programa za naseljevanje (UN-Habitat).

Lebeaupin je v diplomatski službi Svetega sedeža dejaven od leta 1979. Njegove prve zadolžitve so ga vodile v New York na sedež Organizacije Združenih narodov, kasneje pa je deloval tudi v Dominikanski republiki in Mozambiku.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh