Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež je za vse!«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 09. 2014 / 07:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež je za vse!«

Albanski katoliško-muslimanski par je navdušen nad Frančiškovim obiskom v Tirani.

Katoliško-muslimanski zakonski par, ki je minulo nedeljo s Kosova tri ure potoval v albansko prestolnico, kjer se je udeležil slovesnega bogoslužja s papežem Frančiškom, zatrjuje, da je »papež za vse«, ne glede na posameznikovo veroizpoved.



30-letni Valentin in 22-letna Vanessa prihajata iz kosovskega mesta Đakovica, kjer je živela tudi Mati Tereza. »Katoličanov nas je malo, vendar si goreče želimo, da bi papež obiskal tudi našo domovino«, je povedal Valentin. »Medtem pa sem se odločil za pot v Albanijo, da vendarle vidim papeža Frančiška.«

Valentin in Vanessa sta se udeležila papeževega dopoldanskega bogoslužja v Tirani, nato pa sta odšla še v tamkajšnjo katedralo sv. Pavla, kjer je sveti oče molil večernice. »Prepričana sva, da bo papežev obisk ljudem prinesel sporočilo ljubezni in miru«, je dejala Vanessa, po Valentinovih besedah pa papež »na prvi pogled govori zelo preprosto«. »Resnično upam, da bo njegov obisk imel pozitiven vpliv na to območje«, je dodal. Katoličani na Kosovu predstavljajo 2 % celotnega prebivalstva.

Čeprav katolištvo predstavlja pomemben del kosovske istovetnosti, obstaja večja verjetnost, da bodo ključne uradne položaje v države zasedli muslimani. Poročilo Sklada Oasis, italijanske ustanove za medverski dialog na pobudo kardinala Angela Scole, je leta 2010 predstavilo ugotovitev, da »na Kosovem katoličani in muslimani živijo v ločenih vaseh, v večjih mestih in prestolnici pa prebivajo večinoma muslimani«.

Valentin in Vanessa upata, da bo papež kmalu obiskal tudi Kosovo. »Papež mora priti v najino domovino in prinesti sporočilo edinosti«, sta prepričana mlada kosovska zakonca.

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh