Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: le ljubezen privlači in spreminja človeško srce [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 10. 2021 / 14:09
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 14:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: le ljubezen privlači in spreminja človeško srce [VIDEO]

Papež: le ljubezen privlači in spreminja človeško srce [VIDEO]

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco v Vatikanu posvaril pred skušnjavo »novega skrajništva« v Cerkvi.


Njegovi podporniki se osredinjajo na »obrede in predpise«, je bil kritičen sveti oče, »namesto da bi z vsem svojim bitjem sprejeli Boga ljubezni«. Zdi se, da se bojijo iti po poti naprej, zato gredo nazaj, ker se tam počutijo bolj varne, je po navedbah Radia Vatikan nadaljeval papež, in iščejo varnost Boga, ne pa Boga varnosti.

Novi skrajneži v Cerkvi iščejo varnost Boga, ne pa Boga varnosti.

Frančišek je zato opozoril: »Če izgubimo nit duhovnega življenja, če nas pesti tisoče problemov in misli, sprejmimo Pavlov nasvet: postavimo se pred Kristusa Križanega, začnimo znova pri Njem. Vzemimo v roke križ, tesno ga stisnimo k srcu. Ali pa se ustavimo v češčenju evharistije, kjer je Jezus Kruh, ki se lomi za nas, Vstali Križani, moč Boga, ki svojo ljubezen zliva v naša srca.« Božja ljubezen pa je edina, ki lahko spreminja človeško srce.

FOTO: Vatican Media

Jezusov evangelij je po papeževih besedah namenjen vsem »in ne le peščici privilegiranih«. Tisti, ki iščejo varnost, majhne skupine in jasne stvari kot nekdaj, pa se oddaljujo od Duha in »ne dopustijo, da bi svoboda Duha vstopila vanje«.

Središče naše vere sta Gospodova smrt in vstajenje.

Papež je torej v središče današnje kateheze postavil sadove Svetega Duha, o katerih govori apostol Pavel v Pismu Galačanom. Svari jih pred vernostjo, ki sloni samo na izpolnjevanju predpisov, in jih spominja na središče njihove vere: Gospodovo smrt in vstajenje. Sveti oče je izpostavil, da je ta apostolov nauk velik izziv tudi za naša občestva.

FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh